– Vil sykle flere ritt i utlandet

Etter sin første deltakelse i Enduro World Series er Zakarias Blom Johansen gira på flere enduroritt utenfor Norges grenser

Sist oppdatert 9. oktober 2015 kl 19.00

Les også: Bildegalleri OsloEnduro

– Det var veldig mye nytt, og annerledes enn rittene i den norske serien, forteller Zakarias Blom Johansen på telefon på vei tilbake fra finalerittet i Enduro World Series i Finale Ligure.
– Hva konkret syns du var annerledes?
– Først og fremst var bare alt større. Det var flere deltakere, mye mer publikum, og mye mer stemning rundt rittet. Og rittet var mye tøffere, kanskje først og fremst fysisk. Bare transportetappen til første etappe var på over to timer, og vi syklet rundt 11 mil i løpet av konkurransen.

– Du kjørte inn til en 37.plass, og plasserte ryttere som Curtis Keene og Cedric Gracia bak deg på resultatlisten, hva vil du si om nivået i EWS?
– Siden det var min første internasjonale konkurranse, var jeg litt usikker på hva jeg kunne forvente, men jeg er godt fornøyd. Det var morsomt å dra fra Finale og tenke at jeg har mer å gå på.

 

– Hva tenker du om neste år, inspirerte rittet i Finale Ligure til flere internasjonale konkurranser?
– Hel klart. Jeg vil kjøre flere enduroritt. Men så er det slik at i utfor så har vi et landslag som dekker reisekostandene. Skal jeg kjøre enduro må de pengene komme fra et annet sted. Og det er snakk om mange ritt og ganske betydelige summer. Det blir neppe alle rittene hvertfall. Jeg har ikke tatt noen beslutning, men med enduro så har jeg funnet tilbake til det som gjør meg glad på sykkelen. Og jeg vil jo konkurrere i den grensen hvor jeg har det morsomst.

 

Zakarias var ikke eneste nordmann som deltok i Finale. John Ola Buøy syklet inn til 153. plass, og Joline Johansson kom på sisteplass i dameklassen.

– Det var flere nordmenn som deltok i Finale, er det noe du vil oppfordre flere norske enduro-syklister om å gjøre?
– Helt klart, men man må føle at man er forberedt i så fall. Det er ganske mye tøffere fysisk, men så er det også desto fetere sykling. Å delta på internasjonale ritt gjør at man får en større totalopplevelse, med reising og nye områder.

Publisert 9. oktober 2015 kl 19.00
Sist oppdatert 9. oktober 2015 kl 19.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen