På planen sto 1400 høydemeter nedover i ett jafs, etter heistur opp til 2300 meter over havet. Men med dagens elendige værmelding ble etappen endret til vesentlig mer motbakketråkking, og færre høydemeter utover.

1900 meter ble høyeste punkt, men dit opp måtte rytterne sykle for egen maskin. Det var i utgangspunktet ingen ulempe for Hem og Haraldseth, som lå på tiendeplass sammenlagt etter onsdagens etappe.

Annonse

– Utforkjøringen ned til mål var ekstremt bratt og ekstra sleip på grunn av det meldte regnet, som slo til med full styrke mot slutten. Vi surfet ned fjellsiden uten noen som helst kontroll og hadde det utrolig morsomt, så vi kom i mål med et smil om munnen i dag også, sier han. 

Se filmen fra dagens etappe 

Med to lange motbakker øynet gutta håp om å klatre på sammenlagtlista.  

– Det virker som de andre lagene begynner å bli slitne, for selv om vi kjørte omtrent samme watt som tidligere i uka, lå vi som lag nummer åtte over første toppen i dag. Deretter ventet en sinnssykt kul utforkjøring hvor vi slapp bra på, og tok en plass nedover også, forteller Hem.

Slik gikk det ikke.

– Det ble brått slutt på flyten lengre ned i utforkjøringen da Fredrik flerret opp sideveggen på dekket på en skarp stein. Vi hadde ikke sjans til å reparere det. Derfor måtte han sykle og trille lenge før vi kom til teknisk sone, sier Hem.

Les også: – Det råeste vi noen gang har vært med på 

Saken fortsetter under

Fredrik Haraldseth - Swiss Epic Stage 3 2017 - Foto Ole Hem 1400x933
Uflaks til tross, Fredrik Haraldseth (bildet) er fortsatt ved godt mot. Foto: Ole Hem

Uflaks til tross, Fredrik Haraldseth (bildet) er fortsatt ved godt mot. Foto: Ole Hem

Uflaksen kostet dem dyrt, og i stedet for å klatre på sammenlagtlista, ramlet de ned til 12. plass. De kom i mål på 3:10:51, over en time bak vinnerlaget. Med to etapper igjen og en halvtime til 10. plassen skal det godt gjøres å komme seg innenfor totalt. 

– Vi tapte over 30 minutter på Fredriks uhell. Fra å ligge som nummer sju-åtte var vi plutselig helt sist. Vi roet ned ett par hakk i den siste lange bakken for å heller kunne gi ekstra gass i morgen. Fokus blir nå å ha det mest mulig gøy på de siste to etappene, så alt er akkurat som før med andre ord, sier Hem.

Sammenlagt etter tre etapper
1. Centurion Vaude (Daniel Geismayr/Jochen Käss), 11:09:55
2. BiXS Pro Team (Konny Looser/Oliver Zurbrügg), 11:16:44
3. Team Texpa-Simplon (Christoph Soukup/Michael Stünzi), 11:18:03
--
12. Swix Hard Rocx (Ole Hem, Fredrik Haraldseth), 13:03:33

Se film fra onsdagens 70km lange etappe