Lillebroren til Sonys linje med actionkameraer er blitt mindre og lettere enn de aller fleste konkurrenter. En skulle kanskje tro det går veldig på bekostning av bildekvalitet og batterikapasitet, men resultatet er overraskende bra og vi synes Sony har gjort smart i å lage en mindre POV. Kameraet er nå kortere, lavere og lettere. Linsen er top notch fra Zeiss med 170 grader og tross den lille størrelsen er det stor kapasitet med bildestabilisator og kraftig bildebrikke fra XMOR R. Kameraet kommer med vanntett hus, men er sputsikkert uten. Funksjonene har du tilgang til gjennom en slags klokke med display. Det du ikke kan styre herfra må du inn i smarttelefonen å stille på. 

LES OGSÅ: TEST AV CONTOUR ROAM 3

Annonse

Vi rakk å bli litt irritert av hvor lang tid det tok å «finne» kameraet og at oppløsning og framerate må tolkes utfra bokstav forkortelser. Ei heller er vi imponert over festeanordingene til Sony, som fortsatt er fiklete på grunn av et system de har låst seg til. Monteringen skjer nemlig alltid på undersiden av kameraet, og det skaper en del begrensninger. 

I filmen blir det sagt at Sony HDR-AZ1 vil ligge på rundt 2000 kroner. 2500 er må du nok ut med. Det er det fortsatt verdt. Håndleddsdisplayet er virkelig en artig bonus, og hvis du holder ut med en oppløsning på 1080p på 50 fps, så skal bildekvaliteten ihvertfall være god nok.