Til alt overmål tror ikke Are selv at han har nubbetjangs på utforprisen, selv om han har sykkel til det. - Jeg tror det kommer til å gå styggfort med elitesyklistene, for det er flere av dem som sykler utfor også. Og når jeg kommer til det punktet i løypa er jeg sikkert så sliten at jeg ikke klarer å bremse en gang, sier 37-åringen.
Hvorfor meldte du deg på? - Jeg tenkte at det kunne være morsomt å sykle et ritt som har så mye sti. Og sykkelen kjøpte jeg for å bruke til både sti- og heissykling, så da bruker jeg den.
Fortell om sykkelen. - Det er en Commencal mini DH, med 180/140 mm vandring framme, og 160 mm bak. Jeg har satt på en lånt luftdemper og lettere hjul og dekk, og bare med det blir den et par kilo lettere. Ny setepinne har jeg skaffet, ellers blir den som den pleier å være, med utforpedalene og en klinge framme. Jeg tror det er bra propedal på bakdemperen, men jeg har ikke fått testa den ennå.
Har du syklet ritt før? - Jeg sykla både Birken og norgescup i utfor i Grefsenkleiva i 2003, med en fulldempa Cannondale karbon. Grusveiene på Birken er ingenting for meg. Og i Grefsenkleiva knakk jeg kragebeinet, så jeg hadde egentlig lova meg sjøl at jeg ikke skal stille med startnummer på sykkelen igjen. Men jeg synes det var litt vanskelig å la være å ta en fin stitur i Østmarka, så vi får tro det går bra. Løypa er ikke testa ennå, men det kan være at jeg rekker en tur i løpet av uka. Så langt i år har jeg bare hatt tre stiturer, sier tobarnsfaren Are.
Hva satser du på, sånn resultatmessig? - Jeg har ambisjoner om å ha det gøy, og ta det som en tur. Tida blir vel på godt over to timer.
Se filmen eller artikkelen om kragebeinsbruddet fra 2003. - Jeg fikk det filmet fra to vinkler, så det er gode minner fra en god smell, sier Are.