For første gang i historien ble det i dag arrangert europamesterskap i sprint i terrengsykling i den sveitsiske hovedstaden Bern. Løypen var forholdsvis flat, med flere 90-graders svinger og enkelte tekniske elementer. Bortsett fra en enkelt utforkjøring på jordbunn, gikk løypen på asfalt. Med få forbikjøringsmuligheter, gjaldt det å komme raskt i gang fra start.

Hadde krefter på slutten

Annonse

Etter å ha kvalifisert seg greit videre fra kvartfinalen, ble det tøffere i semifinalen for Ingrid. Der kom hun litt tregt ut fra start. Inn i den første svingen lå hun sist i feltet. Selv om hun kjørte offensivt på slutten, klarte hun ikke komme seg opp fra tredjeplassen. Dermed ble det i likhet med forrige helg B-finalen som gjaldt for den norske 21.-åringen. Her klinket hun imidlertid til og var med i tet allerede fra start. Inn i den første svingen lå hun som nummer to. En liten stund falt hun litt bakover i feltet, og ned den ene utforkjøringen ble hun forbikjørt etter å ha blitt passert på innsiden. Da lå hun som nummer tre. Men Ingrid hadde krefter igjen på slutten. På oppløpet viste hun hva hun er god for, og sprintet inn til seier i B-finalen. Dermed sikret hun seg en knallsterk 5. plass.

- Det var litt surt å ikke gå videre til finalen, men jeg kan ikke klage, sier Ingrid etter den historiske femteplassen. 

Svensk utklassing

Den svenske forhåndsfavoritten Alexandra Engen måtte melde frafall på grunn av sykdom. Men det ble likevel svensk gull-suksess i Bern. 19.-årige Jenny Rissveds kvalifiserte seg videre til finalen, etter å ha hatt full kontroll i semifinalen. Der tok hun teten fra start. Allerede i den første svingen hadde hun sikret seg hun et par meter på de to sveitsiske jentene, Kathrin Stirnemann og Ramona Forchini, som fulgte på plassene bak. De to sveiserne prøvde forgjeves å ta igjen den svenske jenten, som bare fortsatte å øke ledelsen. I mål var hun flere sekunder foran Kathrin Stirnemann og Ramona Forchini, som sørget for sveitsisk suksess på hjemmebane, med henholdsvis andre og tredjeplass.

Knepen seier

Herrenes finale skulle vise seg å bli langt mer spennende enn kvinnenes. Sveitsiske Sepp Freiburghaus hadde planer om å klinke til på hjemmebane og tok kommando fra start. Han beholdt ledelsen inntil den siste svingen gjensto. Da startet Miha Halzer spurten, og det så lenge ut til at det skulle holde inn. Men Daniel Federspiel hadde andre planer. Etter å ha ligget på Halzers hjul, fikk han opp farten på de aller siste meterne og sikret seg EM-gullet med under en hjullengde foran Halzers.  

Se fullstendige resultater her!