Sveitsisk medaljedryss i VM

Sveits fortsetter sin dominans i xc. I søndagens VM-ritt tapetserte de pallen. Nå har de sveitsiske landslagsansvarlige et luksusproblem foran OL.

Sist oppdatert: 27. juni 2008 kl 13.50
Junior-medalje: Matthias Rupp tok sølv i xc-rittet for juniorer.
Junior-medalje: Matthias Rupp tok sølv i xc-rittet for juniorer.
Lesetid: 2 minutter

Sveits har dominert til de grader under rundbane-rittene under årets VM. En enorm laginnsats ble kronet på søndag med en overlegen trippelseier i herrenes elite-ritt. Tidligere i uka hadde det sterke landslaget fra alpelandet innkassert sølv i U23 for damer, sølv i juniorrittet for gutta og gull og bronse i U23-rittet for gutta.

Før VM var det U23-gullvinner, Nino Schurter, senior-gullvinner Christoph Sauser og sølvvinner i seniorklassen Florian Vogel som var OL-klare. Det ble sagt at Ralph Naef måtte vinne VM for å komme til Beijing og Meridasyklisten gjorde en hederlig innsats. Nå blir det opp til de ansvarlige i Sveits å sette en fersk VM-bronsevinner utenfor årets OL.

Det var Christoph Sauser som endelig klarte å time formen til et XC-VM. Den evige toer som likevel klarte å karre til seg gull i fjorårets maraton-VM dro til fra start i XC-rittet i Val Di Sole i Italia. Sauser syklet for øvrig på 2009-utgaven av Specialized Epic (oppgitt å være 700g lettere enn årets modell) med nye Specialized Roval-hjul. Med seg på turen fikk han lagkameratene Florian Vogel og Ralph Naef. Også fire ganger verdensmester, Julien Absalon hang med i starten, men røyk på en punktering tidlig og sleit seg helt ut i kampen for å komme tilbake. I over 30 graders varme ble det for mye for den tidligere så suverene franskmannen. Absalon ble nødt til å bryte med varmeutmattelse. Tidenes medaljesanker i terrengsykkelsporten er likevel garantert tilbake i august når OL-gullet skal deles ut.

Se alle VM-resultatene her.

Publisert 23. juni 2008 kl 00.00
Sist oppdatert 27. juni 2008 kl 13.50
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen