Sunnmørsalpene: Muldalen

Hovedartikkelen finner du her

Sist oppdatert: 20. juni 2002 kl 16.40
Que pasa?: Siden det fortsatt bare var 1. juni, benyttet Eivind tida etter sykkelturen til å ta en skitur ned fra Dalsnibba på lørdagskvelden. Norge er neimen ikke så verst innimellom.
Que pasa?: Siden det fortsatt bare var 1. juni, benyttet Eivind tida etter sykkelturen til å ta en skitur ned fra Dalsnibba på lørdagskvelden. Norge er neimen ikke så verst innimellom.
Lesetid: 2 minutter

Foto: Eivind Eidslott ogGeir Anders Rybakken Ørslien

For å komme fra Geiranger til utgangspunktet, tar du bilen over til Eidsdal (30 min), ferge over til Linge (10 min) og kjører så mot øst i retning Tafjord. Etter et kvarter kommer du til tunellen som ender i Sørdalsvika.

Like etter tunnelen ser du en romslig parkeringsplass på venstre side. 20 meter sør for plassen går stien av fra veien og oppover. Og da mener vi oppover: 370 høydemeter i løpet av de første 2 kilometrene med sti. Men straks det gamle gårdsbruket øverst ved fossen glimter i øyekroken vet du at du straks er oppe, og kan ta en velfortjent kjeks på brua over Muldalselva.

Et par svinger før du når toppen har du et spektakulært utsyn ned i selve fossen og utover Tafjorden – men vær forsiktig. Det er ikke mer enn et år siden en ung svenske tråkket feil her, ramlet i fossen omkom.

Herfra fortsetter stien innover til Muldalsseter på samme side av elva som du kom opp. Du sykler inn til setervollen, og tar samme vei tilbake. Det er ingen stikryss her, bare raka vegen.

Denne stien har i generasjoner vært den eneste forbindelsen inn til setervollen som også blir brukt av gårder i Tafjord i dag. Da vi kom inn på setervollen, traff vi blide folk som dagen før hadde fulgt saueflokken sin innover til seters på sommerbeite.

Les også: Anbefaler disse turene i Sunnmørsalpene

Litt andre boller enn å knuffe i køen foran wienerbrødene på Ullevålseter, for å si det pent. Stien er også utgangspunkt for turer til både Vakkerstøylen og Reindalsseter, og er med andre ord flittig brukt også av turgåere.

Det forklarer hvordan stien er i så god stand at den lar seg sykle nærmest hele veien av alle med litt erfaring fra skogssykling. Den går i hovedsak på fast jordbunn gjennom løvskog, i enkelte bakker har regnet skylt bort jordsmonnet og etterlatt renner med rullestein. Ugreit på vei opp, artig på vei ned… Noen få myrhull må også krysses til fots, resten er pur stimoro.

Og ikke minst: Det er en naturopplevelse som terrengsyklister skal lete lenge etter her i landet: Grå og mektige fjellsider reiser seg bratte over den grønne og frodige dalbunnen du sykler gjennom.

Hva venter du på?

 

Les også: Nye ski og bindinger fra Dynafit

Les også: Fri Flyt sine nyheter og tips om Randonee

Publisert 20. juni 2002 kl 00.00
Sist oppdatert 20. juni 2002 kl 16.40
 

Relaterte artikler

 

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Knut Andreas Lone, Sigurd Ekeli Grimsby

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen