Stort fra togstasjonen i 2012

Cannondale er oppkalt etter en togstasjon i USA. De har gått foran og utviklet mange viktige produkter, men 29er-hjul er de ikke alene om.

Sist oppdatert: 5. oktober 2011 kl 14.07
NYTT PÅ NYTT: Cannondale har bidratt med mye utvikling på utstyrsfronten. Kombinasjonen nye deler og store hjul ligger an til å bli en bestselger i 2012.
NYTT PÅ NYTT: Cannondale har bidratt med mye utvikling på utstyrsfronten. Kombinasjonen nye deler og store hjul ligger an til å bli en bestselger i 2012.
Lesetid: 2 minutter

Stort fra amerikanerne i 2012I Håkons Hall var det flere av de store produsentene som hadde rigget seg til med flotte stands. Cannondale er kjent for å lage flotte sykler, så vel som gafler og kranker, et system de har navngitt System Integration. De forteller at de ikke bare lager en sykkel og setter på deler, de lager en komplett sykkel som sådan.

29, 29 og 29

I 2012 satser også Cannondale stort på 29ere. Terje Holm jobber som salgs- og markedsansvarlig for det norske markedet, og forteller at det ikke er på den vanlige hjulstørrelsen at endringen kommer.

– Det skjer veldig lite med 26ere. 29ere har fått et veldig løft i år, og det tar helt av for neste år. All tilbakemelding på ordre fra butikker tyder på at på dyre hardtailer er det 29ere som gjelder. Egne erfaringer, og tilbakemeldinger fra alle andre, er at hvis du tester en 26 hardail head-to-head mot en 29 hardtail, er det svært få som sykler fortere på en 26er, sier Holm.

Cannondale fortsetter å utvikle flesteparten av delene på syklene selv. På neste års toppmodell av Flash 29, er det bare hjulsett, sete og girgruppe som kjøpes eksternt. Terje Holm forteller hvorfor det er blitt slik:

– Stort sett har vi utviklet det meste selv. Ramme, gaffel, setepinne, stem, krank, alt dette er egenutviklet. Hjul, bremser og girutstyr er det andre som lager. Hele konseptet til Cannondale med System Ingegration er å gjøre seg mindre avhengig av utviklingen til underleverandører.

Lett versting

Toppmodellen for 2012 benytter naturlig nok bare gromdeler. Amerikanerne har satt på komponenter fra en annen amerikans produsent av gromdeler, nemlig Enve (tidligere Edge). Styret, og karbonhjulene leveres fra Enve. Ellers er sykkelen satt opp med en ren XX-gruppe fra SRAM og Hollowgram SL-krank.

– Det er clincherfelgene til Enve som sitter på, med Racing Ralph 2.1 tubelessready dekk som sitter på. Selv om du kan få lettere felger, veier ikke sykkelen mer enn 8,6 kg, avslutter Holm.

Publisert 5. oktober 2011 kl 00.00
Sist oppdatert 5. oktober 2011 kl 14.07
 

Relaterte artikler

 

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Knut Andreas Lone, Sigurd Ekeli Grimsby

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen