Etter flere års pause var King of the Mountain og Queen of the Mountain-konkurransene tilbake på programmet for sesongavslutningsfesten i Hafjell på lørdag. Konseptet er enkelt: Fellesstart på toppen av fjellet og førstemann ned til Bike Shopen, med valgfri løype.

– Med valgfri løype menes eksisterende løype eller grusvei. Det er ikke lov å sykle rett ned skiløypene eller hoppe over gjerder, presiserer Knut Løkås, som er daglig leder i Hafjell Bike Park.

Annonse

Der var det Brage Vestavik og Kine Haugom som tok seieren, men det sto om sekunder i begge klasser. Simen Smestad var ett sekund bak Vestavik, mens Haugom slo Anna Littorin-Sandbu med to sekunder i kampen om dronningtittelen.

– Jeg var raskest ut av start og ledet ganske lenge, men Brage hadde et annet løypevalg, og plutselig var han foran meg. Etter det kom jeg aldri ordentlig forbi ham, og jeg måtte se rittet tapt, bare ett sekund bak. Det var et dumt valg av meg, men det var en kamp. Neste år har han ikke sjans, da skal jeg ha revansj, sier Smestad, som syns konkurranseformatet var spennende.

Saken fortsetter under

Simen Smestad - Michael Andersson - Brage Vestavik - King of the Mountain Hafjell 2017 - Gizmo Johnsen 1400x905
Simen Smestad (til venstre) ble hårfint slått av Brage Vestavik (til høyre) i kampen om King of the Mountain-tittelen. Michael Andersson ble nummer tre. Foto: Gisle Johnsen

Simen Smestad (til venstre) ble hårfint slått av Brage Vestavik (til høyre) i kampen om King of the Mountain-tittelen. Michael Andersson ble nummer tre. Foto: Gisle Johnsen

Les også: Heftige Hafjell

Topp tre menn
1. Brage Vestavik, 6:08
2. Simen Smestad, 6:09
3. Michael Andersson, 6:20

Topp tre kvinner
1. Kine Haugom, 7:11
2. Anna Littorin-Sandbu, 7:13
3. Rine Veberg, 7:52

Se fullstendige resultater nederst i saken

Se også: Høsteventyret Hafjell Enduro 

Full pott på Strava Challenge
Smestad fikk imidlertid en foreløpig revansj med seier i Strava Challenge, der den som registrerte flest høydemeter i løpet av heisens åpningstid på lørdag ble premiert med et sesongkort til Hafjell for 2018.

Strava registrerte høydemeter oppover, som riktignok ble tilbakelagt i heisen. Men samme antall høydemeter ble syklet utover igjen for å komme til mål i bunnen av bakken på slutten av dagen, og Smestad vant med 2400 høydemeters margin til neste utøver.

– Det er ingen som kan slå meg på antall runs i dag. De andre utforgutta orker tydeligvis ikke sykle så mye, og satt på Skavlen og spiste burger mens jeg syklet. Jeg elsker å kjøre på, og ville få så mange runs som mulig, sier Smestad.

Forrige helg debuterte Smestad i Enduro World Series med tiendeplass sammenlagt i U21-klassen.

Les også: – Jeg er overhode ikke i form 

Saken fortsetter under

Hafjell 2017 - Gizmo Johnsen
Høydemeter oppover ble tilbakelagt i heisen. Foto: Gisle Johnsen

Høydemeter oppover ble tilbakelagt i heisen. Foto: Gisle Johnsen

I whip off konkurransen var det Michael Andersson som gikk av med prisen for beste whip, mens Ingrid Lonar tok samme ære i dameklassen og Elias Stubergh i juniorklassen.

Saken fortsetter under

Whip off Michael Andersson - Hafjell 2017 - Gizmo Johnsen 1200x800
Michael Andersson vant whip off konkurransen i Hafjell. Foto: Gisle Johnsen

Michael Andersson vant whip off konkurransen i Hafjell. Foto: Gisle Johnsen

I pumptrack-konkurransen ble det konkurrert i to kategorier: Raskeste tid på tre runder og lengst tid på en runde uten å tråkke og uten å stoppe. I denne tok Vestavik sin andre første for helga, som raskeste rytter.

Topp tre pumptrack raskeste rytter
1. Brage Vestavik, 33.72
2. Michael Andersson, 34.21
3. Henrik Myhrvold, 34.90

Topp tre pumptrack lengst tid
1. Herman Bøgeberg, 48.90
2. Matthias Magerholm, 38.04
3. Ole Herman Bergby, 34.04

I tillegg til konkurransene ble det blant annet åpnet en ny løype i anlegget, i forlengelsen av Illenberg-løypa som åpnet til sesongstart. I løpet av avslutningshelga var det over 700 syklister innom anlegget, og parkmanager Knut Løkås melder om tidenes festhelg i Hafjell.

Pumptrack Brage Vestavik Hafjell 2017 - Gizmo Johnsen 1400x933
Pumptrack-konkurransen på fredag kveld var den første av fem konkurranser i helga. Foto: Gisle Johnsen

Pumptrack-konkurransen på fredag kveld var den første av fem konkurranser i helga, og Brage Vestavik tok første stikk. Foto: Gisle Johnsen 

RESULTATER

King:Queen of the Mountain - Hafjell 2017 - Results
Hafjell Strava Challenge 2017 results
Pumptrack Challenge best time - Hafjell 2017 - results
Pumptrack konkurranse 2017 Hafjell results