Scott kuppet showet på Eurobike

Ikke bare stjal Scott showet på Eurobike med de mest interessante syklene, de hadde også den beste festen etterpå. Som om ikke det var nok, gikk Thomas Frischknecht hen og vant maraton-VM på en Genius MC.

Sist oppdatert: 5. september 2003 kl 13.01
Vinnertype: Tilsvarende sykkel som Frischy vant maraton-VM på: 125mm vandring foran og bak som kan justeres fra styret.  Monocoque Horst Link og Scott-produsert demper.
Vinnertype: Tilsvarende sykkel som Frischy vant maraton-VM på: 125mm vandring foran og bak som kan justeres fra styret. Monocoque Horst Link og Scott-produsert demper.
Lesetid: 4 minutter

Scott blir innimellom sett på som en litt traust sykkelprodusent. Sannheten er at Scott er en av produsentene som strekker strikken lengst og presser utviklingen. Neste års linje er et godt eksempel på dette.

Genius-serien er Scotts svar på Specializeds Epic og VPP-syklene fra Santa Cruz og Intense. Genius er den fulldempede sykkelen som tok Frishy til et fryktelig velfortjent VM-gull i maraton sist helg.

Genius kommer i to utgaver, RC og MC. Begge har dempere med tre innstillinger, laget av Scott selv. MC er maraton-hoyen for de lange bakker og bratte fjell, mens RC er en kompromissløs XC-sykkel med kort vandring og Scandium ramme. Faktisk var ikke Scott fornøyd med bare Scandium - de har viderutviklet legeringen og lanserer i 2004 en Scan2-legering som er enda lettere, stivere og mer holdbar i følge Scott.

Bredt prisspekter

Genius har four-bar-demping med ekte Horst Link og kommer i en rekke utførelser i både MC- og RC-variant, så her kan du få knivskarp teknologi nedover i prissjiktene.

Hemmeligheten i Genius ligger ikke bare i den lekre utførelsen av tradisjonell Horst-link-basert four-bar, men finessene sitter også i demperen. Demperen har tre innstillinger som kan betjenes fra en liten og nett bryter på styret: Lock-out, Traction og helt myk innstilling. Traction er Scotts svar på Pedal Platform/Terra Logic. RC har 9 cm vandring bak, mens VM-vinneren MC har 12,5 cm.

Dempersystemet på Genius skal gi syklisten akkurat de demperkarakteristikkene han eller hun trenger i enhver situasjon, siden du fra styret kan endre demperegenskapene alt ettersom du klatrer eller kjører utfor. Uansett posisjon har du fem tommer vandring, det er fjærraten som endrer seg. Ifølge de første rapportene fra tysk sykkelpresse virker systemet svært lovende.

VPP-variant

Som om dette ikke var nok, har Scott utviklet bakhjulsopphenget med sitt eget Virtual Pivot Point for å unngå gynging. På den første pressevisningen for noen uker siden fikk sykkeljournalistene et tre timers seminar for å få med seg finessene, og de spissfindige detaljene derfra kan du lese mer om hos våre britiske kolleger i Singletrackworld.com

Scott er opptatt av vekt

Scott hadde på messa bygget opp en Genius RC på godt under 10 kilo. Dette ble gjort med fullt brukbare deler og interresante løsninger som XTR skivebrems med Magura Marta skiver.

Foruten Genius kunne Scott skilte med lekre hardtails til grusveiløvene, igjen i Scan2. Strike single pivot-syklene med karbon frontramme og scandium svingarm henger med et år til, men er nok på vei til å bli faset ut av Genius.

Utforserien High Octane forblir noenlunde uforandret.

Nye dekk og klær

Scott stilte også på Eurobike med fullt moteshow og en stor kleskolleksjon og nye dekk. PÅ bildene kan man se hvordan de på messa har koordinert dekk og felg med logoer som går over begge. Det ser lekkert ut og skaper blest om dekkene som har mottatt lovord i sykkelpressen i Tyskland.

Verdt å nevne er også landeveissykkelen i helkarbon som ble brukt og testet i årets tour. Giant go home, dette var lett og lekkert.

Nå må importøren kline til!

Etter at messa stengte klokken 18:00 skummet ølet og burritoene freste i Scott-standen. Karen Eller og Holger Meyer var der, og det var vanskelig å ikke la seg fange av stemningen. Scott mener alvor for 2004.

Forhåpentligvis ser den norske importøren RAMO potenisalet her og importerer Genius over en lav sko og selger den så billig at alle kan ha en.

Ta også en titt på scottusa.com og Cycling News sin rapport fra Maraton-VM i Sveits.

Mountain Bike Action skriver også om Frischys store seier.Les også Frischys egen historie. Det er nesten så en ihugga fan får tårer i øynene.

Publisert 5. september 2003 kl 00.00
Sist oppdatert 5. september 2003 kl 13.01
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen