Med unntak av seniorklassen for menn, master og sportklassen for menn 17+ var det ryttere fra SK Rye som gikk av med seieren på finalerunden i årets cup. Simen Smestad vant juniorklassen på søndag, og vant cupen sammenlagt. Sammenlagtseieren hadde han for så vidt sikret seg allerede før helgas runde ble kjørt.

Les også: Smestad beste norske i VM 

Annonse

– Jeg hadde dagens nest beste tid, så det var ganske kult, sier Smestad etter finalerunden på Brage Vestaviks hjemmebane.

– Jeg trengte ikke kjøre denne helgen for å vinne sammenlagt, men jeg fokuserte på å gjøre mitt beste i dag siden det var det siste rittet i år, så det var moro med seier, sier han, og legger til at regnværet inn mot helga gjorde løypa ekstra interessant.

– Forholdene var ganske tøffe egentlig. Det var vått og gjørmete hele helga, så det ble gnaske oppkjørt og sporte. Men løypa var bra, og det var et bra arrangement. Jeg har aldri kjørt der før men skal definitivt tilbake for jeg prøvde noen av de andre løypene, og de var kule, sier Smestad.

Vestavik selv fikk imidlertid ikke kjørt for hjemmepublikum etter at han pådro seg en stygg ryggskade under Red Bull Hardline i Wales sist helg.

Les også: Ramma brakk – Brage stygt skadet i Hardline 

Saken fortsetter under

Simen Smestad - Brage Vestavik - WC Lourdes April 10-16 - NCF 1400x924
Simen Smestad (til venstre) hadde vunnet cupen sammenlagt allerede før siste runde. Her sammen med Brage Vestavik på verdenscuprunden i Frankrike i våres. Foto: NCF

Simen Smestad (til venstre) hadde vunnet cupen sammenlagt allerede før siste runde. Her sammen med Brage Vestavik på verdenscuprunden i Frankrike i våres. Foto: NCF 

Oslo-klubben dominerte
I M10/12 vant Emil Haugom fra SK Rye foran svensken Melvin Larson, mens SK Ryes Isak Svenssønnthørud tok tredje plassen. I K10-12 vant Kine Haugom fra SK Rye. Atle Hagen Laakso, også fra SK Rye, vant klassen M15/16 foran svenskene Adam Larsson og Simon Appelholm. Mille Johnset fra SK Rye vant K15/16, Simen Smestad vant menn Junior foran klubbkompisen Ole-Herman Bergby, og i master menn ble det nesten storeslem til Oslo-klubben: Pål Standal på andreplass foran Erik Folkedal på tredje, mens Frank Seidel ble nummer fire. Trioen sikret seg imidlertid hele pallen i kvaliken.

Mikkel Jemtegaard fra Kongsberg IF Sykkel vant M13-14. Even L’Orsa fra IK Hero vant menn sport 17+. I menn senior ble det dobbelt svensk med Daniel Bagge foran Samuel Jacobsson, mens Henrik Myhrvold fra SK Rye sikret seg den siste pallplassen. Ingrid Greni fra Hafjell Freeride Club vant masterklassen for kvinner. 

Fullstendige resultater alle klasser 

Saken fortsetter under

Mille Johnset - Foto Arrangøren 1000x1400
Mille Johnset fra SK Rye vant K15-16. Foto: Arrangøren

Mille Johnset fra SK Rye vant K15-16. Foto: Arrangøren

Leverte på første forsøk
Rittleder Petter Wilhelmsen er godt fornøyd med arrangementet, tatt i betraktning at cupfinalen var anleggets første store, formelle ritt.

– Det har vært spennende, utfordrende, slitsomt og gøy å arrangere cup i Kjerringåsen. Fredag fikk vi ett massivt regnskyll som endret karakteren i løypa og gjorde den nokså hårete i enkelte partier. Slik er gamet, men det så ikke ut til å hindre deltakerne fra å gi bånn gass. Vi er virkelig imponert over hva mange får til på sykkelen. Vi hadde ingen alvorlig skader, og det er vi glade for, sier Wilhelmsen, som vet at de som arrangører fortsatt har litt å gå på.

– At vi er nye i gamet kommer nok frem i noen kanaler, men vi har virkelig gjort vårt beste for å få dette til å bli et godt arrangement. Jeg må rette en stor takk til alle funksjonærer fra Skjeberg CK, Mysen og Gressvik som har bidratt. Det er godt det finnes folk med dugnadsvilje igjen rundt omkring, sier han.

Wilhelmsen er også spesielt glad for at det var så mange unge ryttere med.

– Det ble nevnt at det sjeldent har vært så mange yngre deltakere på tilsvarende arrangement, og det liker vi. Ikke noe er bedre enn at vi kan være med å rekruttere til sporten, selv om noen syntes rittløypa ble i tøffeste laget. Det tar vi til oss, sier Wilhelmsen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Skandinavisk Cup DH Kjerringåsen Foto Arrangøren 1400x933
Det var mange unge ryttere med i finalerunden i den felles skandinaviske utforcupen, og det lover godt for tilveksten til grenen. Foto: Arrangøren

Det var mange unge ryttere med i finalerunden i den felles skandinaviske utforcupen, og det lover godt for tilveksten til grenen. Foto: Arrangøren