Tidlig i november spurte vi våre lesere om maten de drømmer om når sykkelturen går mot slutten, melkesyra tyter ut av øra, og blodsukkeret er i bånn. Vi utlyste en konkurranse om hvem som hadde den beste afterbike-matoppskriften. Oppskriftene skulle legges ut på Arena.
Oppslutninga var stor: På en måned har antallet visninger på Arena vært over 1500. Nesten 100 innspill og oppskrifter har kommet inn, med både tertefine og søtladne forslag. Mange synes at pasta, eller aller helst hjemmelaget, fersk pasta, bør komme på bordet etter sykkelturen. Noen velger seg biff, mens andre synes Bamsemums er det beste man kan trøkke i trynet når turen er overstått og slitne bein legges til hvile på bordet.
Som de dyktige lekmannskokkene de er, har flere av deltagerne lagt vekt på å presentere maten på skikkelig vis. På den måten har dommerpanelet spart tid: Vi har ikke måttet lage alle rettene sjøl, men har kunnet bla oss gjennom nøye fotodokumenterte forretter, hovedretter og desserter, og smakt på bidraga med øynene.
"Ze winner izz...Pete!"
Det er nettopp presentasjonen av maten vi har lagt vekt på under kåringa. Her var Peter «Pete» Lütken i en klasse for seg, med sin grundig illustrerte fotoroman om burritoens tilblivelse...
Grattis, her har du en parmesanshaker fra sjølveste Chris King Precision Components. Gaven er skjenket av den norske Chris King-importøren, Sykkeldelisk i Oslo.
Parmesanshakeren er laget av kroppen på et grønt King baknav. Navkroppen har ørsmå feil, noe som er nok til at dette navet ikke tilfredsstiller Kings strenge krav til presisjon. Derfor har ikke navet fått den innmaten av lagre og pakninger det var ment å få. Istedenfor å kassere navet har Kings undersåtter gitt det plastskiver i begge endene; den ene med en masse små hull.
Nå er det opp til Pete å gi navet den innmaten det fortjener. Om du skulle slumseshake parmesan utenfor tallerkenen heretter, så kan du ikke skylde på shakeren fra Chris King i hvert fall!
Vi gratulerer vinneren, og takker alle innsendere for riktig så gode bidrag!