Pallen i NM er målet

Celine Solheim satser på terrengsyklingens kanskje minste gren - rundbanesprint

Sist oppdatert 15. juni 2019 kl 21.00
SATSER PÅ SPRINT: Celine Solheim satser på kortbanegrenen sprint. Her under oppvarming i Barcelona, en verdenscup du kan lese mer om i dette bladet. Foto: Ingeborg Scheve.
SATSER PÅ SPRINT: Celine Solheim satser på kortbanegrenen sprint. Her under oppvarming i Barcelona, en verdenscup du kan lese mer om i dette bladet. Foto: Ingeborg Scheve.

Terrengsykkel tok en prat med Celine Solheim under verdenscupåpningen i Barcelona i slutten av mars. Rittet var hennes andre på verdenscupnivå, men 22-åringen fra IF Frøy har ambisjoner om å sykle minst fire slike runder i år. 

– Hvorfor satser du på rundbanesprint, en gren som er så marginal? 

– Jeg liker presset med at du har bare halvannet minutt på deg til å levere det beste rittet du kan. Det adrenalinet du får rett før du skal ut å prestere på den måten, det er fantastisk moro. Jeg synes det er veldig moro med terrengsykling også, men jeg har ikke greid å hevde meg skikkelig i rundbane. Ikke ennå i hvert fall. I sprint har jeg gjort det bedre. Der kommer du lenger med bare å bite tenna sammen og være hard i hodet. 

– Hvilke ambisjoner har du med sprint? 

– Jeg syklet verdenscup for første gang i fjor. Det var i Østerrike, og det var skikkelig moro. Så i år skal jeg prøve å få med meg fire runder, kanskje flere hvis det går bra. Så langt har jeg kommet til kvartfinalene i to av to verdenscupsprinter. I år håper jeg å komme til to semifinaler i verdenscupen, og komme på pallen i NM-sprinten. På en god dag kan jeg levere og komme til semifinalen i en verdenscup. På sikt håper jeg å bli tatt ut til å være med i mesterskap. Kriteriene fra forbundet er klare og harde. Men da vet jeg hva jeg må jobbe etter. 

– Hvordan begynte du med terrengsykling og sprint? 

– Jeg har drevet med terrengsykling i fire-fem år, så jeg er egentlig veldig fersk i sykkelsammenheng. Men jeg satset på hest fram til jeg var 17 år. Det er faktisk en del som er overførbart fra hest til sykling. Fra ridingen har jeg mye styrke i lårene, og jeg er ganske eksplosiv. I sprint trumfer det utholdenhet. Jeg hørte at Ingrid (Sofie Bøe Jacobsen) hadde syklet verdenscup, og jeg syntes det hørtes kult ut, så jeg ville prøve selv. 

– Hva er den største utfordringen for deg? 

– Jeg vil veldig mye, og jeg er utålmodig. Jeg syklet min første runde i sprintverdenscupen i fjor, og det å få lov til å sykle ritt på dette nivået er stort i seg selv. Jeg kan ikke bli skuffet over at jeg ikke vinner i starten.

Celine Gees Solheim

Alder: 22

Yrke: Student, skriver bachelor- oppgave i psykologi 

Klubb: IF Frøy elite

Aktuell med: Satser på verdenscup rundbane: City Mountain Bike, som er arrangør av UCIs rundbanesprint på verdenscupnivå for tredje sesongen

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel 

Publisert 15. juni 2019 kl 21.00
Sist oppdatert 15. juni 2019 kl 21.00
Relaterte artikler
Sjonglerer OL-drøm med Tour de France

Pidcock og van der Poel: Utfordringene foran OL i Paris

ultrabirken tilbake
Gjeninnfører publikumsfavoritt

– Vi lytter til våre deltagere

LEGENDE: Nino Schurter var en jaget mann i Mont-Sainte Anne. Den sveitsiske veteranen holdt likevel hodet kaldt og sikret seg sammenlagtseieren. Foto: Alexis Boichard/Agence Zoom
Stjernekvartett kunne stikke av med tittelen

Sekundstrid og teknisk trøbbel da verdenscupen skulle avgjøres

BLODSLIT: Som i Snowshoe sist helg, var det svært krevende forhold under verdenscupavslutningen i kanadiske Mont-Sainte-Anne i Quebec. Svenske Jenny Rissveds sparte ikke på noe tross krevende forhold. FOTO: Red Bull Content Pool
Jenny Rissveds i episk duell mot Loana Lecomte

Fransk jubel i gjørma tross velt og punktering

TØFT: Thomas Pidcock virket solid i Snowshoe, med to punkteringer sendte ham til slutt ut av seierskampen. FOTO: Red Bull Content Pool
Dobbel punktering åpnet opp for Sarrou

Verdensmesteren stanset av dobbel punktering

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande  | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes  | Øyvind Aas (permisjon)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue