Ønsker seg EM, VM og verdenscup

Furusjøen Rundt er en del av Norgescupen maraton i år som i 2013, og var NM maraton i fjor, men nå har arrangøren enda større ambisjoner for rittet i Rondane.

Sist oppdatert: 1. juli 2015 kl 06.00
Furusjøen Rundt skal lokke verdeneliten til fjells, og drømmer om VM i 2019. Foto: Stig Haugen/Furusjøen Rundt
Furusjøen Rundt skal lokke verdeneliten til fjells, og drømmer om VM i 2019. Foto: Stig Haugen/Furusjøen Rundt
Lesetid: 3 minutter

I helga reiste Ole-Petter Brendstuen, som er daglig leder i Furusjøen Rundt AS, og Furusjøen Rundt Ole Kristian Rudland, som er styreleder i Furusjøen Rundt AS, til Sellaronda Hero i Val Gardena for å se hvordan VM i maraton arrangeres, og for å møte UCIs sjefskommisær Simon Burney UCI og den lokale organisasjonskomiteen for å undersøke hva som kreves for å kunne søke om mesterskap og verdenscup.

Les også: Gunn-Rita vant VM i Val Gardena  

Møtene i Nord-Italia gikk over all forventning. UCI er positive til et maraton-VM i Norge, og mener Furusjøen Rundt kan være en egnet arena. Men rittet er ikke VM-klart over natta.

– Det er mye krav til de som skal arrangere slike ritt. UCI ser gjerne at Furusjøen Rundt søker om World Series arrangement på veien mot et fremtidig VM. Nå vil vi gjennomføre en større evaluering med tanke på hvilke skritt vi skal ta videre, sier Brendstuen etter møtet med representantene fra UCI i Italia i helga.

Les også: Hovdenak fikk ilddåp i VM 

Sikter mot 2019
Et VM i Rondane kan uansett tidligst skje i 2019. Både 2016 og 2017 er allerede delt ut til andre arrangører.

– VM i 2018 er det første VM som er ledig, men fristen for å søke om å få arrangere dette er allerede nå i sommer, så det kommer nok litt for brått på oss, sier Brendstuen, som syns det var spennende å se hva arrangøren av årets VM i Val Gardena hadde fått til. 

Les også: Tidenes revansje i NM maraton 

– Selv om Kvam ikke kan sammenlignes med Val Gardena, ble vi ikke skremt. Vi fikk heller økt motivasjon til å bygge videre på vårt konsept og utvikle Furusjøen Rundt til å bli best mulig i framtida, sier Brendstuen, og legger til at de har fått mye å tenke på etter studieturen.

– Det som virkelig har slått oss er den massive fokuseringen på arrangementet lokalt. Om de er handlende, kommunalt ansatte, driver pub eller hotell, så er alle stolte av arrangementet og fronter "Hero". Hvorfor gjør ikke vi det med Peer Gynt, Rondaståk, Birken og Furusjøen Rundt, sier Rudland.

Saken fortsetter under

Sellaronda Hero 2015 - Foto Arrangøren 1400x924
VM i Val Gardena ga Furusjøen Rundt AS noen aha-opplevelser. Blant annet det lokale engasjementet og oppslutningen impornerte. Foto: Sellaronda Hero

VM i Val Gardena ga Furusjøen Rundt AS noen aha-opplevelser. Blant annet det lokale engasjementet og oppslutningen impornerte. Foto: Sellaronda Hero

Et VM er mer enn elite
Brendstuen og Rudland tok også en sveip over turrittmiljøet under studieturen i Italia, og ble positivt overrasket over hvor mange utlendinger som kjenner til Furusjøen Rundt. De siste årene har det vært med ryttere fra Belgia, Polen og Litauen, men Brendstuen ser også stort potensial i det tyske turrittmiljøet.

– Vi hadde en lengre prat med tyske deltakere i Sella Ronda Hero, som ga oss verdifulle innspill på hvordan de trener og legger opp sesongen sin i forhold til ritt. Kanskje vil vi få med tyske ryttere under Furusjøen Rundt-rittet innen kort tid, sier han.

Men aller først skal Furusjøen Rundt arrangere Norgescup 25.juli. Rittet er i år også en del av Mastercupen og er som vanlig seedingsritt til de store norske grusrittene. 

Publisert 1. juli 2015 kl 06.00
Sist oppdatert 1. juli 2015 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen