Nytt VM-gull til Gjertrud Bø

Gjertrud Bø tok nok et VM-gull i master-klassen i Argentina denne helgen.

Sist oppdatert: 24. april 2022 kl 18.05
Gjertrud Bø terrengsykling VM gull
NYTT GULL: Gjertrud Bø tok sitt 11. VM-gull i masterklassen. Foto: Privat.
Lesetid: 2 minutter

Gjertrud Bø er for mange norske syklister kjent som en primus motor i terrengsykkelmiljøet, og har en lang og imponerende karriere med startnummer på styret. Denne helgen ble nok en prestasjon lagt til på CV´en med et VM-gull i Master Terrengsykling i Argentina.

VM-gullet i klassen K60-64 ble intet mindre enn hennes ellevte i rekken. Bø har også tidligere blant annet gull fra masters-VM i sykkelkross.

Bø skriver blant annet dette om rittet på sin egen Facebook-side:

– Jeg har lenge hatt en drøm om å ta et nytt VM gull. De siste årene har sykdom og pandemien gjort en stopper for det. Målet har allikevel vært der, og jeg har trent på. Det gjelder å leve i håpet og ikke gi opp ved motgang. Faktisk liker jeg å gjøre det andre mener er umulig mulig. Selv ikke en lungebetennelse og håndleddsskade i februar stoppet meg. Grunnlaget var der, så det gjalt å være ekstra flink til å lytte til kroppen de siste ukene inn mot VM. Gi gass når kroppen tillot det og gå og sykle lange, rolige turer når ikke alt stemte. I dagens ritt klarte jeg å ta kommandoet fra start og kjøre mitt eget løp. Løypa var hard, og de våte forholdende gjorde den ekstra utfordrende. Jeg klarte å disponere innsatsen så pusten ikke ble stresset for mye. Gøy å kunne sykle inn til mitt 11. VM gull.

Publisert 24. april 2022 kl 18.05
Sist oppdatert 24. april 2022 kl 18.05
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen