Gjertrud Bø er for mange norske syklister kjent som en primus motor i terrengsykkelmiljøet, og har en lang og imponerende karriere med startnummer på styret. Denne helgen ble nok en prestasjon lagt til på CV´en med et VM-gull i Master Terrengsykling i Argentina.

VM-gullet i klassen K60-64 ble intet mindre enn hennes ellevte i rekken. Bø har også tidligere blant annet gull fra masters-VM i sykkelkross.

Annonse

Bø skriver blant annet dette om rittet på sin egen Facebook-side:

– Jeg har lenge hatt en drøm om å ta et nytt VM gull. De siste årene har sykdom og pandemien gjort en stopper for det. Målet har allikevel vært der, og jeg har trent på. Det gjelder å leve i håpet og ikke gi opp ved motgang. Faktisk liker jeg å gjøre det andre mener er umulig mulig. Selv ikke en lungebetennelse og håndleddsskade i februar stoppet meg. Grunnlaget var der, så det gjalt å være ekstra flink til å lytte til kroppen de siste ukene inn mot VM. Gi gass når kroppen tillot det og gå og sykle lange, rolige turer når ikke alt stemte. I dagens ritt klarte jeg å ta kommandoet fra start og kjøre mitt eget løp. Løypa var hard, og de våte forholdende gjorde den ekstra utfordrende. Jeg klarte å disponere innsatsen så pusten ikke ble stresset for mye. Gøy å kunne sykle inn til mitt 11. VM gull.