– Det var veldig gøy å vinne her i dag, spesielt fordi det var mye bra svensker på start, og det gir en god motivasjon inn i høsten og vinteren. Etter sesongstart i januar mer jeg nå at det har vært en lang sesong, så det krevde litt mobilisering i dag. Men jeg kjørte smart, og kom meg relativt billig til finalen. Der var det full gass og jeg tok starten, noe som var alfa og omega. Jeg klarte å forsvare posisjonen derfra og inn, og er veldig fornøyd med det, sier Siggerud, som nylig kom tilbake fra Nord-Amerika med topp-ti plassering i rundbane-VM i Canada.

Les mer: Topp-10 i U23-VM 

Finale menn senior (17+)
1. Martin Siggerud, Soon CK, 3:10
2. Vilgot Lindh, Sverige, 3:11
3. Viktor Lindquist, Sverige, 4:24 
4. Knut Røhme, Romeriksåsen SK/Sørensen Racing, 4:57

Sveum vant damesprinten
Elisabeth Sveum vant spurtoppgjøret i kvinnenes sprintfinale mot superjunioren Hedda Brennengen Bjørklund, som har dominert det hun har stilt opp i andre halvdel av sesongen, fra Grenserittet og Birken til enduro og nå sprint. 

– Deg var utrolig moro å ta seieren i sprint i dag, og gledelig at juniorjenta Hedda viser så høy sprintfart. Med den sprintløypa som var her, var det en fordel å ligge først hele veien. Så i finalen tok jeg teten ut fra start, fikk en luke halvveis, og avgjorde da i min favør, sier Sveum, som også ble beste norske med tredjeplass i gårsdagens rundbaneritt. 

Finale kvinner senior (17+)
1. Elisabeth Sveum, Kloppa offroadklubb, 1:32
2. Hedda Brenningen Bjørklund, Lillehammer CK, 1:32
3. Alva Casserstedt, Sverige, 1:36
4. Anna Stray Rongve, CK Haugaland, 3:08

Fullstendige resultater alle klasser  

Sprinten var andre ritt i ritthelga Karl XII-rittet. I går var det rundbane på programmet. Begge rittene hadde UCI-status, med UCI kategori 1 for rundbanerittet og kategori 3 for sprinten. Ritthelga trakk dermed et celebert startfelt fra hele Nord-Europa, inkludert Mathias Wengelin, regjerende maratonverdensmester Annika Langvad, som også tok sølv i rundbane-VM i fjor, og Janika Loiv som er ranket topp 15 i verden i rundbane på UCIs verdensranking. 

Les mer: Slik gikk rundbanerittet i Halden 

Interessert i ritt? Her har vi samlet alt om norske ritt og ritt i utlandet, rittresultater, nyhetssaker og rittreportasjer fra rundbane, maraton, enduro og utfor