Ola Kjøren, som har gått over til å satse på maraton med Team Milsluker’n denne sesongen, har tydeligvis ikke glemt gamle kunster. Sammenlagtvinneren i Norgescupen 2014 vant første ritt i Norgescupen 2015. Den beskjedne trønderen, som også vant åpningsrittet på Darbu i fjor, var godt fornøyd med sesongåpningen.

– Det gikk litt over forventing i dag. Kroppen var overraskende bra og det var kult å se at det gikk såpass fort. Dette var en fin start på sesongen, sa Kjøren etter rittet.

Annonse

Kjøren slo svenske Emil Linde med drøyt 5 sekunder, mens Sondre Kristiansen ble nummer tre. Kristiansen var også raskest i U23-klassen, og tar dermed den hvite ungdomstrøya.

Topp 3 menn senior
1. Ola Kjøren, Team Milsluker’n
2. Emil Linde, Sverige
3. Sondre Kristiansen, Lillehammer CK/Team Lillehammer powered by Sport1 & Scott

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen kjempet seg til seier blant damene, men føler at hun har mer å gå på.

– Det var knallhardt. Jeg føler jeg har mer å gå på teknisk, men kroppen fungerte veldig bra, sa Bøe Jacobsen etter målgang. Hun syns sjøl det var litt rufsete kjøring, og håper å kjøre seg inn i rittform.

– På en så kort tempo blir man litt ekstra stressa, og da blir det litt tekniske småfeil. Forhåpentligvis er de borte på morgendagens rundbaneritt, sa hun.

Elisabeth Sveum ble nummer to, mens Marit Sveen ble nummer tre. Sveen var også raskeste rytter i U23-klassen, og tar dermed den hvite ungdomstrøya i dameklassen.

Topp 3 kvinner senior
1. Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, Halden CK/Sepura Toyota racing with Birk
2. Elisabeth Sveum, Raufoss og Gjøvik SK
3. Marit Sveen, Romeriksåsen SK/ Team Lillehammer powered by Sport1 & Scott

Sigurd Salbu Pedersen vant overlegent i juniorklassen og var inne 20 sekunder foran Andreas Finni Magnussen, mens Erik Larsen Høiås ble nummer tre.  

Blant juniorjentene var det mindre marginer. Sju sekunder skilte Anna Stray Rongve fra svenske Selma Svarf på andreplass. Maria Victoria Dammen ble nummer tre.

Topp 3 menn junior
1. Sigurd Salberg Pedersen, TVK
2. Andreas Finni Magnussen, Cyckleklubben Nittedal
3. Erik Larsen Høiås, Birkebeineren IF Sykkel

Topp 3 kvinner junior
1. Anna Stray Rongve, CK Haugaland
2. Selma Svarf, CK Naten Cäter
3. Maria Victoria Dammen, IF Frøy

I morgen er det duket for andre runde i Norgescupen, også på Darbu. Da er det rundbane XCO på programmet for alle klasser.