Dobbelt svensk i Norgescup 3

Svenskene Emil Linde og Felicia Ferner vant kortbanerittet, som var første del av UCI-etapperittet og tredje runde i Norgescup rundbane, begge med god margin.

Sist oppdatert 8. mai 2015 kl 21.08
Emil Linde vant herrenes kortbaneritt fredag kveld. Her fra NC2 på Fiskum siste helga i april, der han vant andre runde i Norgescup rundbane 2015. Foto: NCF

Emil Linde, som også vant andre runde i Norgescupen på Fiskum siste helga i april, vant fredagens kortbaneritt med 15 sekunders margin til Fredrik Haraldseth fra Bærum og Omegn Cykleklubb. Audun Øverbye Hanssen fra Romeriksåsen SK ble nummer tre.

– Det var en skikkelig opptur, sier Haraldseth til Terrengsykkel.no etter rittet.

– Det er en morsom, kompakt løype, og og bra fight med Audun Hanssen hele veien. Jeg har jobbet hardt de siste ukene, så formen er på god vei oppover, sier han.

Haraldseth gleder seg allerede til neste runde, og har strategien klar.

– I morgen blir det samme plan som i dag, finne en god flyt og kjøre bra i de tekniske partiene. mye UCI-poeng denne helgen, så skal forsvare sammenlagtplasseringen min med nebb og klør, sier han.

Les mer: Bøe Jacobsen og Linde tok NC2

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen fra Halden CK/Sepura Toyota racing with Birk tok andreplassen i kvinner senior, drøye halvminuttet bak svenske Felicia Ferner, mens Marit Sveen fra Romeriksåsen SK/Team Lillehammer powered by Scott ble nummer tre. Bøe Jacobsen har dermed sikret seg topp-poengene i samtlige Norgescupritt rundbane denne sesongen, ettersom Ferner ikke får poeng i cupen.

Overlegent blant juniorjentene
Etter tre runder i løypa på Langsetløkka vant Sigrid Andrea Fløgstad juniorklassen med nesten ett minutts margin til Anna Stray Rongve. Blant juniorgutta var det langt tettere. Petter Fagerhaug vant rittet, knapt 8 sekunder foran Martin Emil Siggerud. Deretter var det drøyt 25 sekunder til Isak Nordin på tredjeplass.

Saken fortsetter under

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen NC1 2015 Fiskum - Foto Sepura Toyota racing with Birk 1400x924
Ingrid Sofie Bøe Jacobsen fra Sepura Toyota racing with Birk leder Norgescupen sammenlagt etter tre runder. Foto: Sepura Toyota racing with Birk

UCI-etapperitt
Kveldens kortbaneritt ble kjørt som "short track"-ritt og var første del av det tre dager lange UCI-etapperittet i regi av SK Rye. De tre rittene fungerer som Norgescup 3, 4 og 5 for klassene menn og kvinner junior og senior. UCI-etapperittet er en del av terrengfestivalen, og i morgen er det klart for rundbaneritt, mens søndagens etappe er tempo.

Etapperittet er åpent for menn og kvinner junior/senior, og har UCI-status for senior. Norgescuprunden og UCI-rittet er en del av Ryes terrengfestival, som kjøres på Langsetløkka i Oslo hele helga.