Norgescupen 2020 åpner allerede helga 18. til 19 april men med samme format som tidligere: tempo på lørdag og rundbane på søndag. Det er imidlertid Vigrestad SK på Jæren som arrangerer åpningshelga, og det er første gang siden 2012 at det ikke er Fiskum IL som står for den. 

– Vigrestad SK har åpningsrittene i 2020, og det er veldig gledelig at vi igjen får ritt i Norgescupen på Sørvestlandet. Samtidig retter vi en stor takk til Fiskum IL, og alle ildsjelene der for mye snømåking og flotte arrangementer. De har arrangert sesongåpning i NC Rundbane hvert år fra og med 2013 til og med 2019. De har lagt ned en fantastisk innsats og bidratt sterkt til utviklingen av NC Rundbane, sier Cato Karbøl, som er arrangementsansvarlig i Norges Cykleforbund.

Annonse

Totalt blir det 11 ritt i Norgescupen i rundbane 2020, der alle unntatt det aller første rittet har UCI-status. Resten av rittene har UCI-status fra C3 til C1. 

I maraton er det bare Furusjøen Rundt, som i 2020 fungerer som NM, som har UCI-status

Fem av 11 ritt i Oslo
Oslo-klubbene SK Rye og IF Frøy arrangerer hele fem av de 11 rundene neste år, fordelt på to ritthelger: Den første er SK Ryes tradisjonelle 3-dagers UCI etapperitt i starten av mai. I tillegg blir Oslo Terrengsykkelfestival i august en del av Norgescupen, med to ritt i august. 

Som de siste par åra er det Halden CK som arrangerer Norgescupfinalen med ritthelga Karl XIIs rittet også i 2020. 

– UCI-kategori, format og øvelse er ikke helt på plass for alle helgene foreløpig, men datoene og arrangørene for 2020 er klare, sier Karbøl. 

Slik blir Norgescupen rundbane 2020
NC 1-2: 18.-19. april - tempo lørdag, rundbane søndag (UCI C2-status) - Haugstadskogen Open, Vigrestad SK
NC 3-5: 1.-3. mai – tempo fredag (UCI C3-status), rundbane lørdag (UCI C3-status ) og kortbane søndag - Rye Terrengsykkelfestival, SK Rye
NC 6-7: 5-7. juni - kortbane (UCI C3-status) og rundbane UCI C3-status) - Lillehammer MTB Weekend, Lillehammer CK
NC 8-9: 22.-23. august - rundbane (UCI C2-status) og kortbane (UCI C3-status) - Oslo Terrengsykkelfestival, IF Frøy
NC 10-11: 5.-6. september - rundbane (UCI C1-status) og sprint (UCI C3-status) - Karl XII rittet, Halden CK/Idd SK

NM rundbane arrangeres 4.-5. juli av Brumunddal SK i deres nye anlegg på Veldre Sag