Oppsettet til Norgescup maraton 2020 består av fem runder fra mai til august, en kombinasjon av svært tekniske ritt og raske grusklassikere, ett etapperitt, noen som har arrangert Norgescup i mange år og ett helt nytt ritt. 

Se terminlista for Norgescup maraton 2020  nederst i saken

Annonse

Cato Karbøl, som er arrangementsansvarlig i NCF, er godt fornøyd med terminlista for Norgescupen maraton 2020. 

– Vi føler at vi har fått på plass en Norgescup med en god variasjon på rittene, både i lengde, profil og type terreng, sier han. 

Terrengsykkelrittet gir større bredde
2020-sesongens nykommer er Terrengsykkelrittet. 

– Det er spennende å få med et nytt ritt og vi er veldig glade for å ha med Terrengsykkelrittet. Det er et ritt som har stor prestisje i miljøet, og det representerer en type ritt vi ikke har hatt i maratoncupen tidligere, så Terrengsykkelrittet bidrar til å skape en spennende variasjon i Norgescupen, sier Karbøl. 

Han trekker fram at Terrengsykkelrittet og Nordsjørittet, som er henholdsvis andre og tredje ritt i cupen, representerer hvert sitt ytterpunkt i type ritt. Helterittet blir finalen i Norgescupen 2020, slik den også var i år. 

Slik gikk Norgescupen 2019 sammenlagt 

Ny sesong med etapperitt 
Det tre dager lange etapperittet Trans-Østerdalen var med i Norgescupen for første gang i år, og ble godt mottatt av deltakerne, så Karbøl er glad for at arrangementet på Tynset er med på terminlista. 

– Vi fikk veldig bra tilbakemeldinger på alt fra rittet, løypene og konseptet til rammene rundt arrangementet, så dette er et ritt vi gjerne ville ha med videre, sier Karbøl. 

Furusjøen Rundt rittet, som arrangeres 11. juli, fungerer som NM maraton 2020. 

Dette er Norgescupen 2020
9.mai: Å i Heiane, Birkeland
23.mai: Terrengsykkelrittet, Oslo 
13.juni: Nordsjørittet, Sandnes 
26-28.juni, Trans-Østerdalen 3-dagers, Tynset
8.august: Helterittet, Rjukan 

Les også:  NM maraton til Furusjøen Rundt