Det er bare mesterskapsstatusen for rundbanerittet i Oslo Terrengsykkelfestival som utgår. Norgescuprittet 21. august vil fortsatt ha UCI-status som opprinnelig fastsatt, men nordisk mesterskap i rundbane er besluttet utsatt til 2022

Det er nye, strengere innreiseregler som gjør at mesterskapet må avlyses også i år. Slik regelverket er nå, vil kun fullvaksinerte ryttere fra Sverige og Latvia kunne reise inn i Norge uten å måtte gå i karantene. 

– Et nordisk mesterskap med nesten bare norske deltakere ville ikke vært fullverdig. Vi var derfor enige om å ikke arrangere mesterskapet i år. Samtidig ønsker vi at IF Frøy skal stå som arrangør av nordisk mesterskap i rundbane i 2022, sier leder i den nordiske MTB-komitéen Tord Bern Hansen.

Gode UCI-poeng også uten mesterskapsstatus
– Det er synd, men forståelig at det ikke blir mesterskap. Vi i IF Frøy tror likevel der blir en flott terrengsykkelhelg i Oslo. Ikke minst er det en mulighet til å skaffe gode UCI-poeng for utøverne som stiller til start, ettersom rittet er blitt oppgradert til UCI kategori 1, sier rittleder Jørn Michalsen.

Rundbanerittet lørdag 21. august er første av to Norgescupritt på Skullerud kommende helg. Søndag 22. august er det klart for kortbaneritt, også dette har UCI-status. 

Se bildene fra Norgescupen i rundbane på Skullerud i 2020 

Lørdagens ritt har UCI kategori 1, mens kortbanerittet på søndag er UCI kategori 3. Begge rittene inngår både i Norgescupen i rundbane og NCF mastercup. I tillegg er det satt opp aldersbestemte klasser for utøvere fra 6 år og eldre begge dager.