Avlyser nordisk mesterskap i rundbane

Nye karanteneregler gjør at nordisk mesterskap som skulle vært arrangert i forbindelse med Oslo Terrengsykkelfestival lørdag 21. august må avlyses også i år.

Sist oppdatert: 16. august 2021 kl 16.35
Norgescup rundbane Skullerud 2020
AVLYSER NORDISK MESTERSKAP: Rundbanerittet i Oslo Terrengsykkelfestival kommende helg skulle fungert som nordisk mesterskap i rundbane 2021, men er avlyst på grunn av innstramminger i innreiseregler og karantenebestemmelser. Foto: Snorre Veggan
Lesetid: 2 minutter

Det er bare mesterskapsstatusen for rundbanerittet i Oslo Terrengsykkelfestival som utgår. Norgescuprittet 21. august vil fortsatt ha UCI-status som opprinnelig fastsatt, men nordisk mesterskap i rundbane er besluttet utsatt til 2022

Det er nye, strengere innreiseregler som gjør at mesterskapet må avlyses også i år. Slik regelverket er nå, vil kun fullvaksinerte ryttere fra Sverige og Latvia kunne reise inn i Norge uten å måtte gå i karantene. 

– Et nordisk mesterskap med nesten bare norske deltakere ville ikke vært fullverdig. Vi var derfor enige om å ikke arrangere mesterskapet i år. Samtidig ønsker vi at IF Frøy skal stå som arrangør av nordisk mesterskap i rundbane i 2022, sier leder i den nordiske MTB-komitéen Tord Bern Hansen.

Gode UCI-poeng også uten mesterskapsstatus
– Det er synd, men forståelig at det ikke blir mesterskap. Vi i IF Frøy tror likevel der blir en flott terrengsykkelhelg i Oslo. Ikke minst er det en mulighet til å skaffe gode UCI-poeng for utøverne som stiller til start, ettersom rittet er blitt oppgradert til UCI kategori 1, sier rittleder Jørn Michalsen.

Rundbanerittet lørdag 21. august er første av to Norgescupritt på Skullerud kommende helg. Søndag 22. august er det klart for kortbaneritt, også dette har UCI-status. 

Se bildene fra Norgescupen i rundbane på Skullerud i 2020 

Lørdagens ritt har UCI kategori 1, mens kortbanerittet på søndag er UCI kategori 3. Begge rittene inngår både i Norgescupen i rundbane og NCF mastercup. I tillegg er det satt opp aldersbestemte klasser for utøvere fra 6 år og eldre begge dager. 

Publisert 16. august 2021 kl 16.35
Sist oppdatert 16. august 2021 kl 16.35
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen