Glød Explorer i Alta hadde i utgangspunktet lagt opp til fellestur på dagtid i anledning Global Fatbike Day: en tur på cirka to mil i løyper av forskjellig karakter, fra egenpreparerte tjukksykkelstier til hundeløyper og skuterspor. Etterpå inviterte turoperatøren til burgerlunsj og badstue, slik de har gjort i flere år. 

Annonse

– Det var litt mindre snø i år enn i fjor, og litt mildere, men helt vilt gode forhold og fantastisk stemning både i terrenget og til lunsj etterpå til sosialt samvær med likesinnede. Vi hadde 15-20 personer til lunsj, men de fleste hadde valgt å sykle på egenhånd, så vi som syklet fellesturen traff på mange fatbikesyklister ute i løypene, forteller Ida Grubben, som ledet fellesturen. 

Saken fortsetter under

Fine forhold og god stemning på verdens tjukksykkeldag i Alta. Foto: Glød Explorer

På kvelden var Grubben igjen på sykkeltur. Den var i utgangspunktet en bestillingstur, men etter helgas stemning og kveldens nordlysopplevelse, vurderer Glød å legge kveldsturen inn i programmet for Global Fatbike Day neste år. 

– Kveldsturen er en tretimers tur hvor vi i hovedsak sykler i hundeløypene langs elva og i løypa vi prepper selv. Lengden på turene varierer fra gang til gang, men får vi nordlys da også, slik vi gjorde til gangs i år, kan det fort bli storslåtte fotomuligheter og en rå opplevelse. Så vi vurderer sterkt å lage en kveldstur hvor vi sykler i løypene våre og tar oss tid til en skikkelig bålstopp som del av Global Fatbike Day i framtida, sier Grubben.  

Les mer om Glød Explorer i Terrengsykkel utgave 78. Bladet kommer i postkassen til abonnenter cirka 15. desember. 

Global Fatbike Day i Alta. Foto: Ida Grubben