Styret i Norges Cykleforbund har gitt Norgescup stafetten som arrangeres av Konnerud IL Sykkel 29. mai status som uoffisielt NM.

Rittleder for Norgescuprunden på Konnerud, Ole Martin Anmarkrud, er glad for at rittet får status som uoffisielt NM i stafett. Han tror det vil bidra til å øke rekrutteringen til sporten og gi utøverne flere muligheter til å hevde seg, og forteller at det var Konnerud IL Sykkel som arrangør som foreslo NM-status overfor forbundet.

Annonse

– Det var absolutt vi som tok initiativet her. Vi søkte om å få uoffisiell NM-status. Vi tenkte det var fint for oss og fint for sporten. Det vil da også kanskje bli et offisielt NM allerede året etter, dersom dette blir en suksess, sier Anmarkrud.

Det er stafettklassen «M/K 15 år og eldre -rene klubblag» som får status som uoffisielt NM.

– Stafett er allerede en innarbeidet øvelse på VM programmet i terrengsykling. Vi håper og tror stafett kan skape et sterkere samhold og en sterkere tilhørighet til utøvernes respektive sykkelklubb. En stafett vil forhåpentligvis også skape økt rekruttering inn i sporten, sier Per Erik Mæhlum, som er arrangementsansvarlig i NCF.

Han håper samtidig at det vil bli flere stafetter på terminlista, og at det vil være avgjørende for om stafett blir en formell NM-øvelse.

– Hvis stafett på sikt skal bli en offisiell NM gren er det ønskelig at vi få flere stafetter på den nasjonale terminlisten. Vi oppfordrer derfor klubbene og lokale terrengsykkelcuper rundt om i landet til å se på muligheten til å arrangere stafett i fremtiden, sier Mæhlum.

Norgescupen i rundbane åpner til helga med to runder på Fiskum.