Det er entusiasten Erik Whist som står bak importen av det store spanske merket Mondraker. For de som har vært innom noen heisanlegg på kontinentet er dette et merke som synes godt i løypene. Mondraker har først og fremst satset på freeride og utfor, men kommer nå også med en komplett linje med alt fra dirtsykler for jenter og ritthardtailer i karbon til utforsleder som er gjennomtestet i verdenscupen.

Også stisyklistene får sitt med flere modeller og velge mellom. Faktor-serien byr på 120 mm vandring, mens Foxy-serien er jazzet opp til 140 mm. Dune-serien som har Mondrakers eget bakdemperoppheng Zero Zero, byr på 160mm vandring foran og bak og lover høy tråkkeffektivitet.

Annonse

Zero-systemet er nytt for 2009 og er Mondrakers svar på VPP, DW-link, Maestro med flere. Det som Mondraker er veldig stolte av er at systemet fungerer aller best med hele 30 prosent utgangs-senking (sægg) i demperen. Dette skal gi en veldig god følelse i grovt terreng. Zero kommer i 2009 kun på Dune-serien med 160 mm vandring, men denne teknologien vil raskt komme på flere av Mondrakers sykler.

Konkurransedyktige priser

Erik Whist som har importert Ventana i noen år på ren entusiast-basis har nå sterke investorer i ryggen. Målet er at Mondraker skal bli tilgjengelig i vanlige sports og sykkelbutikker over hele landet. Etter prisene og modellene å dømme bør merket kunne bli attraktivt her på berget. Fenris Sport er det nye navnet på importfirmaet som vil holde foruten Mondraker, også Ventana og Mondrakers eget komponentmerke On/Off.