Møt Jonny Kåstad!

Av og til ser vi et mønster. Noen er ofte tidlig ute med å kommentere saker her på nettsiden og forumet, eller Facebook-sidene våre. Så da ble vi litt nysgjerrige, hvem er dere med «fingrene på knappene»?

Sist oppdatert: 21. mars 2012 kl 11.56
PÅ FJELLET: Jonny trives på sykkelen, gjerne med grov sykkel. Smilene sitter løst, spesielt når det triller nedover.
PÅ FJELLET: Jonny trives på sykkelen, gjerne med grov sykkel. Smilene sitter løst, spesielt når det triller nedover.
Lesetid: 4 minutter

I går kveld var det Jonny Kåstad som var først ute. Igjen. Jonnys navn har vi lagt merke til både på Facebook, og selvsagt i enda større grad her på forumet vårt.

I skrivende stund står «jonnykast» med den runde summen av 3737 innlegg. Og det er liten tvil om lynnet til mannen bak navnet, signaturen hans sier «Massevis med smileys i 2012 ☺»

Vi tok en rask prat med Jonny, som viste seg å svare like raskt på vår henvendelse som han ellers gjør på forumet og poster.

Hvem er Jonny?

— Jonny er en gutt på 44 år, som bare er 25 år i sinnet. Jeg jobber med overflatebehandling og tilkomstteknikk i Nordsjøen. På fritiden går det mest i sykling og fjellturer, gjerne i kombinasjon. Ellers er jeg veldig interessert i musikk og film.

Tilkomstteknikk, hva er det, tenker du kanskje nå. Se for deg en som henger dinglende i en klatresele i frisk bris ute på en rigg i Nordsjøen, og utfører arbeid og overflatebehandling på de enorme byggverkene som sikrer vår velstand. Der henger Jonny og savner en terrengsykkel.no app til telefonen.

Sykler i flertall

Jonny har 34-års jubileum på sykkelen i år, og er en sosial syklist.

— Jeg ble vel hektet på sykkel når jeg var ca 10 år. Men det som kalles stisykling i dag begynte jeg ikke med før i 2006. Og jeg sykler aller helst med sykkelkompisene mine fra Verdal og Levanger.

Den unge mannen sykler sti, enten det er i skogen eller på fjellet. En god kombinasjon for friluftsinteresserte syklister. Men som mange sikkert vet, stisyklister trener sjelden, i det minste ikke offisielt. Hvordan er det med Jonny?

— Jeg velger å si at jeg sykler for kosens del, og at det medfører en artig form for trening.

 

Det er en definisjon i det minste undertegnede kjenner seg godt igjen i.

Lidenskaplige og engasjerte syklister som Jonny har ofte et arsenal av sykler. Det er vanskelig å begrense seg når alt er moro. Hvordan ser det ut i boden din?

— Ja, jeg sykler mange forskjellige sykler. Alt fra helstiv singlespeed til utforsykkel, det meste er dekket opp. Favorittsykkelen min har selvsagt et navn: Turner RFX fra 2008.

Aktiv bruker og leser

Den engasjerte og erfarne nettbrukeren vi snakker med er heldigvis for oss aktiv i fellesskapet fordi han liker sakene, folka og mulighetene på nettet og i bladet.

— Terrengsykkel.no liker jeg fordi det går an å spørre om alt mulig rart man kommer lurer på, og som oftest få skikkelige svar på det man spør om. Kjøp- og salgsforumet er også helt suverent, 99,9% seriøse folk som ferdes her.

Og bladet?

— Bladet Terrengsykkel liker jeg fordi det er mange interessante reportasjer fra inn og utland. Birken og treningsreportasjer bruker jeg å hoppe elegant over. Ellers er det egenlig ingenting spesielt jeg savner på nettsiden eller i bladet.

Jonnys tips

Rittsyklister har en tendens til å tro at kosesyklisten ikke har mål. Det er like feil som å trå at rittsyklisten ikke koser seg. Stort sett gjør man mye av det samme, og båser er intetsigende.

— Ambisjonen for 2012 er å bli tøffere i utforkjøringer og å holde meg skadefri.Jeg må også bli flinkere til å lytte til signaler fra kroppen min, og ta hensyn til disse!

Vi synes vi har hørt flere si den siste setningen der. En av syklingens mange utfordringer, hvordan få hodet til å avslå en tur det vil på, når kroppen skriker nei.

En ringrev som Jonny har selvsagt gjort ser gode erfaringer. Hva er hans tips til andre syklister?

— Ha med deg sekk på tur med nødvendig verktøy, slanger og pumper. Et girøre eller to er også kjekt å ha med i sekken. Dette tipset gjelder også for heisbasert sykling! Den siste linja vet forumbruker «gikke» alt om ☺

Og helt tilslutt...

Vi avslutter praten med et par essensielle spørsmål.

Energibar eller Bamsemums?— En stor pose med Bamsemums!

Lycra eller baggy?— Baggy

Vi konkluderer med at de siste to spørsmålene var konsistente med de tidligere svarene. Og tenker at det er trivelig å være med Jonny på tur, en pose Bamsemums er lettere å dele med mange enn en energibar.

Publisert 21. mars 2012 kl 00.00
Sist oppdatert 21. mars 2012 kl 11.56
 

Relaterte artikler

 

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Knut Andreas Lone, Sigurd Ekeli Grimsby

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen