Møkkasykler dirt-test

Om du skal lære deg whip og tabletop, 360 eller backflip, manual og bunnyhop på sykkel så er det dirt-sykkel du skal ha. Men dagens moderne dirt-sykler er også førstevalget hvis du vil ha en allsidig terrengsykkel som tåler masse juling og ikke koster både skjorta og buksa.

Sist oppdatert: 27. september 2007 kl 11.26
Martin Kloster tester Scott Voltage på Gaustad. Foto: Joakim Andreassen
Martin Kloster tester Scott Voltage på Gaustad. Foto: Joakim Andreassen
Lesetid: 3 minutter

Møkkatest

Dirt-sykler er fullt på høyden som kule fremkomstmidler til skolen, baren eller butikken, samtidig som de kan brukes til herjing på bratte stier, i skateparker og til street-sykling i typisk betongjungel.

Vi satt åtte sykler på prøve. Både på sti og dirt-trails, til street og urban posing. Testteamet ble denne gangen ledet av Emil Carlson og Sverre Værnes. Begge er veteraner innenfor utforsykling som har fått mer og mer sansen for leken dirtsykling med årene. Emil tilbringer flere dager i uka på trailsa på Gaustad eller i Nøstedhallen i Drammen. Sverre kjenner skateparkene rundt om i Oslo bedre enn de fleste. Med seg på laget hadde Emil og Sverre supertalentene Martin Kloster, Martin Venjar og Joar Christoffersen.

Alle syklene i denne testen koster rundt 10 000 kroner og vil tåle det meste av deng du har lyst til å utsette dem for. Møkkasykkel er i denne sammenhengen en hedersbetegnelse.

Alle syklene er vurdert på en skala fra én til seks og innenfor tre kriterier, utstyr, sykkelglede og hvor mye sykkel du får for pengene.

Sykler testet

Kona Stuff

Trek Jack 3/a>Cube DropzoneUMF Hardy 2HArd Rocx SludgeMongoose ThunderballSpecialized P2 Scott Voltage YZ 0,5Sluttrapport: Tre sykler utmerket seg i denne testen. Scott Voltage YZ 0,5 er den meste gjennomførte og gjennomtenkte i testen. Den er også den dyreste. Kona Stuff er hakket mer allsidig enn Scott Voltage, men er ikke like rå i gjennomførelsen og mangler litt på utstyret. Flere gir gjør at du kan dra på lengre tur i skogen på Kona Stuff enn på Scott Voltage. Specialized P2 Chromo er testens peneste sykkel. De tunge, slanke stålrørene i årets motefarge, de røde navene og de brune detaljene på setet og håndtak oser av klasse. Specialized-sykkelen er mindre allsidig enn både Scott og Kona, men er en favoritt til ren hopping og streetsykling. Hard Rocx Sludge overbeviser jevnt over med bra utstyr og testens beste pedaler. Kjedeføreren er en bom og bakgiret slår, men den grønne sykkelen fra Hard Rocx henger med verdensstjernene. Mongoose og Trek ligger i hver enda av skalaen her. Mongoose-sykkelen er så nærme BMX du kommer uten små hjul, mens Trek Jack ligger tett opp mot freeridesykler til høye drop og store manøvre. UMF-sykkelen fra Merida er en fin inngangsport til leken terrengsykling og har bra utstyr og en solid ramme. Bakgiret er et irritasjonsmoment som burde vært fikset. Cube DropZone kommer dårligst ut her. Den gir ikke like mye tillit på hoppene som de andre, samtidig som utstyret ligger hakket under resten av feltet. Et viktig poeng som vi fikk bekreftet i løpet av testen er gode pedaler. De syklene som har aluminiumspedaler uten skarpe stålpinner blir direkte skumle i bruk på vått føre. Aller helst skulle alle syklene hatt pedalene som står på Hard Rocx Sludge. Denne testen sto opprinnelig på trykk i Fri Flyt nr 49 i juni 2007. Tekst: Sverre Værnes og Øyvind AasTestteam: Sverre Værnes, Emil Carlson, Martin Kloster, Martin Venjar, Joar Christoffersen, Foto: Joakim Andreassen og Marius Thorvildsen

Publisert 27. september 2007 kl 00.00
Sist oppdatert 27. september 2007 kl 11.26
 

Relaterte artikler

 

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Knut Andreas Lone, Sigurd Ekeli Grimsby

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen