Minnaar til Santa Cruz Syndicate

Annonse

Etter at det blei klart at Team G Cross Honda (med store gutter som Greg Minnaar, Matti Lehikoinen og Brendan Fairclough), skulle kutte utforsatsinga, har ryktene svirra om hvem disse vil sykle for neste sesong. Finske Lehikoinen, som for tida trener seg opp etter en alvorlig ryggskade, er for lengst klar for Intenses utforlag MS-Racing. Nå er altså Minnaar, etter fire år hos Honda, klar for en annen gigant i utforsirkuset, Santa Cruz Syndicate.

Hos Santa Cruz blir Minnaar lagkompis med Stev Peat, Nathan Rennie og Josh Bryceland. Santa Cruz-eier Rob Roskopp har fulgt Minnaar nøye de siste åra, og håper den 26-årige sørafrikanerens inntreden på laget vil heve nivået enda et hakk. Utslagsgivende var Minnaars innsats i årets VM i Fort William, Skottland, skriver Roskopp i en pressemelding til TERRENGSYKKEL. Her var han en av favorittene etter å ha vært raskest av alle i seedingsrunda, og tross trynings og brudd i skulderbladet samt skulderen ute av ledd kom han inn til en fjerdeplass. Den skadde skuldra er for øvrig nettopp blitt operert.-Greg vil forhåpentligvis, med sin humor og profesjonalitet, gli rett inn i familien, og jeg gleder meg til å se Greg på den nye V-10-en.

Minnaar selv framholder at Santa Cruz holdninger til konkurranser samt apparat rundt laget var viktig for ham i valget:- Det viktigste for meg når det gjelder valg av lag er støtteapparatet og muligheten for å prestere mitt beste. Det er klart at TheSyndicate er drevet av folk som liker å konkurrere på top nivå. Det er også viktig for meg å ha en sykkel jeg kan vinne ritt på, og lagkamerater som inspirerer meg. At dette er på plass nå gjør at jeg gleder meg veldig til neste sesong. Vi kommer til å bli et vanskelig lag å slå! Sier Minnaar selv.

Også de andre Syndicate-gutta gleder seg til å få Minnaar med på laget, og særlig Steve Peat ønsker Minnaar velkommen. De to har vært kamerater i en årrekke. Josh Bryceland hevder han har sett opp til Minnaar i flere år, og han ser fram til å få enda en helt på laget sitt.

Første konkurranseopptreden for Minnaar med fullt Syndicate-utstyr vil bli Sea Otter i USA kommende april.