Distansen er i år på 60 kilometer, og arrangøren melder om mer terreng, mer sti og mindre grus i Sykkelenern, som arrangeres på Oppdal lørdag 5. august. I helga var det åpen gjennomkjøring av den nye traséen, og de rundt 40 deltakere lot til å være positive til endringene.
(Se løypekart nederst i saken)

– Etter ti år med samme løypetrasé har vi i Enern Oppdal sammen med Oppdal sykkelklubb valgt å oppdatere maratondistansen. Det er flere tekniske partier i den nye løypa, uten at de er vanskelige, og det ga deltakerne på gjennomkjøringen uttrykk for at de satte pris på, sier Martine Hårstad i Enern.

Annonse

Omfattende omlegging
Det er ikke bare distansen og underlaget som er endret til den 11. utgaven av rittet. Løypa er flyttet ned fra høyfjellet og inn i skogsterreng, slik at den er mindre utsatt for vær og vind. De lange motbakkene og nedkjøringene er også byttet ut med småkuperte, tekniske partier.

Samtidig blir rittet, som har start og mål på Oppdal Skytterhus mer publikumsvennlig, ettersom løypa ligger nærmere sentrum. I stadiumsområdet blir det også kiosksalg og grilling, samt at det blir egne aktiviteter for barn under hele rittet.

I fjor var det Hildegunn Gjertrud Hovdenak som vant eliteklassen for damer og Frode Jermstad som vant herreklassen.

Les også: Hovdenak og Jermstad vant Enern 

Saken fortsetter under

Sykkelenern 2017 - Foto Arrangøren 1400x933
Da Sykkelenern skulle legge om løypa gikk de for mer sti, og av typen flyt. Foto: Arrangøren

Da Sykkelenern skulle legge om løypa gikk de for mer sti, og av typen flyt. Foto: Arrangøren

Hovdenak er imidlertid ikke tilbake for å forsvare seieren i år, da hun sykler Offroad Finnmark fra torsdag til fredag. Jermstad er foreløpig heller ikke påmeldt til årets utgave.

Sigurd Mellemsæter må imidlertid finne seg i et favorittstempel. Rundbanespesialisten har representert landslaget flere ganger og får bryne seg mot lokale eliteryttere som Severin Sagmo, Rasmus Strand og Pål Sande, som alle har hevdet seg i pallsjiktet tidligere. Videre er CK Victorias elitedamer representert med Camilla Hornemann og Marie Flataas. Kulturminister Linda Helleland kommer også, men hun er med som starter og premieutdeler for barn og unge.

Les også: – Vi går for seier 

Ungdomsritt, trim og familieritt
I tillegg til hovedrittet på 60km arrangeres ungdomsritt for aktive klasser på 38km og ungdomsritt på 10km med tidtaking. Sykkelenern tilbyr også det tur- og trimritt på 38km med og uten tidtaking, samt familieritt og trimklasse på 10km uten tidtaking.

Rittet har per mandag rundt 300 påmeldte, og Hårstad håper flere melder seg på i løpet av uka.

– Vi er klar over at vi krasjer med Grenserittet i år, og det er noe vi må se på når vi skal sette dato for rittet neste år. Det viktigste er å lage et trivelig og godt arrangement for de som melder seg på. Det er veldig spennende med den nye løypa. og vi gleder oss til å vise den fram til de som ennå ikke har prøvd den. Vi er et arrangement både for eliten, mosjonister og barnefamilier, så det blir spennende å se hvordan de råeste forserer løypa og hvordan toåringen liker seg i Knøtteenerløypa, sier hun.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Sykkelenern map - Arrangøren 1200x645
Dette er den nye maratonløypa i Sykkelenern. Illustrasjon: Arrangøren

Dette er den nye maratonløypa i Sykkelenern. Illustrasjon: Arrangøren