Magisk og rimelig

XXL har tatt over distribusjonen av lyktene fra Magicshine. Lyset holder fortsatt stand, og Magicshine MJ 872 er en råtass av en lykt, til bare 1499 kroner.

Sist oppdatert: 16. desember 2011 kl 12.54
I ALL SIN ENKELHET: Større er den ikke, den lille lykta med fire dioder og 1600 lumens.
I ALL SIN ENKELHET: Større er den ikke, den lille lykta med fire dioder og 1600 lumens.
Lesetid: 4 minutter

Magicshine MJ 872Pris: 1499 kr Leverandør: XXL Sport og Villmark Lysstyrke: 1600 lumen (100-75-50-30 %)Vekt: lyktehus 102 gram, batteripakke 257 gram inkludert veskeBrenntid: 2 t på maks styrke oppgitt, (2 t 10 min målt i ca 6 grader og duskregn)Med i pakken: Lyktehus, batteri, forlengerkabel, styrefeste, hjelmfeste og hodebånd (ikke testet)

Bra:+ Utrolig mye lykt for pengene+ Bred og fin spredning+ Bra feste for batteripakke

Dårlig:- Kan sitte litt dårlig når det blir svært humpete.

Se også fjorårets lyktest.

De rimelige lyktene har gjort sitt inntog, og vi har i år sett at flere sportsbutikker nå har begynt å selge lykter under eget navn. Sportskjeden XXL distribuerer det som av mange omtales som den originale billiglykten, Magicshine. Prisen har selv med vanlig butikkdistribusjon forblitt svært lav.

På papiret

Mens vi finner lykter som koster over fem ganger så mye, er det ikke småtteri som loves fra Magicshines side. Magicshine MJ 872 er oppgitt til 1600 lumens, med en justering av lysstyrke med intervallene 100 – 75 – 50 – 30%. Batteritiden er oppgitt til to timer på maks styrke, og ti timer på minste styrke. Ladetiden er oppgitt til ca tre timer. Pakken inneholder nødvendig utstyr for å feste lykten på enten hjelm, styre, eller hodebånd.

Form og funksjon

Magicshine MJ 872 gjør lite ut av seg ut av esken. Vekten på det tønneformede lyktehuset er lav, og vekten på batteripakken er helt på det jevne. For å holde temperaturen nede, er lyktehuset laget i aluminium med små ribber. Linsen har anti-refleksjonsglass, som oppgis å være ripefritt. Batteriet kommer i en polyesterpose, som festes til ramme, stem eller styre med to kraftige borrelåsstropper. Ledningene er forseggjorte og holder god kvalitet, og det er laget store muffer rundt skjøtepunktene, for å beskytte mot vær og vind. Lading, montering og bruk krever absolutt ingen videre forklaring, og lykten kan tas i bruk etter en montering som tar ca ett minutt. Knappene bak på lykten fungerer også som batteriindikator. Knappen lyser grønt ved 100-75% batterikapasitet, blått ved 75-50%, gult ved 50-25% og rødt ved 25-5% kapasitet.

Villdyret våknet i skogen

Lykten har blitt testet både på grusveier og stier. Det er ingen grunn til å spare på kruttet, Magicshine MJ 872 lever opp til alle forventningene, og enda litt til. Knappene på lyktehuset er lette å trykke på, og de er solid gjennomført. I skumringen satte vi lykten på svakeste lysstyrke, og i løpet av den tre timer lange jomfruturen på grus glemte vi regelrett at den hadde mer å by på. De påfølgende rundene testet vi alle lysstyrkene, men fant ut at det holder i massevis å ha lykten på 50 eller 75% av maks. Selv i lange utforkjøringer på grus, med høy fart og mye svinger, trengte vi aldri å ha den på maksstyrke. De eneste gangene den ble brukt med maks lysstyrke, var i regnet, på våt asfalt i avsidesliggende områder på vei inn i skogen. Uansett forhold, lykten lyste så vi følte oss like trygge som i dagslys.

 

Sitter godt, også på sti

Lykten festes til styret med et tykt gummibånd. Umiddelbart kan det virke som om dette er en billig løsning som umulig kan holde lykten på plass, men lykten sitter godt, også på hårete stier. Den rikket seg aldri, og den ene gangen den flyttet på seg var det snakk om millimeterjustering, i en svært hårete utforkjøring. For ordens skyld, lykten satt på en 29er hardtail hele testperioden. Lyskjeglen er bred og god, men kan godt suppleres med en ekstra lykt på hodet om stisykling er din hovedsyssel.

Ingen ankepunkter

Vi finner i utgangspunktet ingenting å ta lykten på. Vi har ladet den slurvete, brukt lykten i regn og sludd, latt den ligge ute og aldri tatt hensyn til levetiden på batteriet. Vi ble etter hvert så trygge på lykten, at den var eneste lys på sykkelen, uansett lengde på turen. Vi vet lite om batterilevetiden gjennom daglig bruk en hel vinter, men den var upåklagelig i perioden vi brukte den. Batteriposen kunne kanskje vært flottere, men den holder i massevis i sin prisklasse. Lykten flyttet seg litt en gang, men det skulle sjeldent mye risting til før den rikket seg.

En flott julegave

Magicshine MJ 872 overleverer på alle områder. Med en pris på bare 1499 kroner, er dette en lykt den aktive syklisten fint kan kjøpe to av, en til hjelmen og en på styret. Vi måtte virkelig lete etter feil og mangler, uten å egentlig finne noen. Magicshine MJ 872 er en bunnsolid lykt, og en perfekt julegave til deg selv eller syklisten som trodde han hadde alt. Inntil markedet flommer over av tilsvarende lykter i samme prisklasse, er dette en perle av en lykt. Den eneste svakheten vi fant, var at lykten måtte tilbake etter testing.

Publisert 15. desember 2011 kl 00.00
Sist oppdatert 16. desember 2011 kl 12.54
 

Relaterte artikler

 

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Knut Andreas Lone, Sigurd Ekeli Grimsby

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen