Se her for vår store lyktetest fra tidligere i høst/vinter
Husk også vår julekonkurranse fra Luke 2
Exposure har et ekstremt stort utvalg av lykter i de aller fleste prisklasser og til de fleste behov. Alt fra den dyre og kraftige Six-Pack til de små og nette blinkelyktene med hvitt eller rødt lys.
Det er først og fremst Six-Pack som er nytt av året, men hele kolleksjonen har gått gjennom oppgraderinger foran årets sesong. Nytt er det også at det er Orbea og Catlike-importør, Topbikes som har tatt over distribusjon og import av det britiske lyktemerket.
Topp kvalitetsfølelse
Vi er i gang med testing av flere av lyktene i importørens demokoffert og vil komme tilbake med sammenligningslys snarlig. Det som kan sies med en gang er at dette er lykter som virkelig oser av kvalitet og god bygging. At de aller fleste lyktene kombinerer batteri og lyktehus i én enhet gjør de spesielt brukervennlige. I tillegg er løsningene for hjelmfeste og styrefeste smarte og pålitelige. Hjelmfestet til lykten Diablo er forbilledlig enkelt og solid. En plastklype skrus rett og slett fast i hjelmen ved hjelp av en plastplate inne i hjelmen og en klemme på utsiden. Klypa som holder selve lykta er stabil og solid. Styrefestet er veldig solid, men burde ha hatt en mulighet for vinkeljustering i høyderetningen utover det å løsne klemma og flytte på den.
I tillegg til å være skikkelig godt bygget, byr Exposure-lyktene på et veldig behagelig klart og hvitt lys. LED-pærene gir også lange brennetider og god forutsigbarhet. Alle lykten har batteri-indikator intregrert i av og på-knappen og denne angir også hvilket modus lykten er i.
Prisene er heller ikke helt avskrekkende, kvaliteten og lysstyrken tatt i betraktning. Størrelsen på utvalget gjør at det bør være muligheter for å finne en lykt som passer behov og lommebok.
Førsteinntrykk
Vi liker veldig godt brukervennligheten i Exposure-lyktene. Det at de bare består av en enhet gjør de lette å ha med og gjøre og gjør at du ikke trenger å fikle med stropper og ledninger til batteriet. Lyset er helt klart konkurransedyktig med konkurrentene på markedet og på en tur i mørket nå i førjulstiden kan vi konstatere at Six-Pack-lykten lyser vesentlig sterkere enn referanselykten Lupine Tesla, uten at den blender syklisten når det er hvit snø på stien. Hjelmlykten Diablo er også veldig enkel i bruk. RedEye-baklyset monteres lett på denne med en ekstra plastklype og en kort ledning inn i Diablo-lykten. Da har du et supert pendleverktøy som også lar deg dra på mer krevende ruter før eller etter jobb.
Ladetidene er det eneste vi har noe å utsette på. De fleste av de kraftige lyktene krever 12 timers lading før batteriet blir helt fullt. Laderen er tilgjengjeld av den smarte typen som topper opp batteriet i små støt mot slutten av ladetiden og batteriet vil nå nesten full på vesentlig kortere tid enn det krever å lade det helt opp. Det finnes også en USB-lader som lett lar deg lade lykten på jobben ved behov.
Brenntidene på lyktene er veldig bra og de fleste av de kraftige lyktene lyser i opp mot tre timer på maks styrke. I lavere modus blir brenntiden vesentlig lenger. Typisk 10 timer på nivå to og 24 timer på laveste nivå.
Vekten på de største lyktene er tyngre enn andre lyktemerkers lyktehoder, men sammenlagtvekt for lykt og batteri er konkurransedyktig. Vi merket uansett ingen ting til at vi hadde den tyngste Six-Pack-lykten på styret under spretten og leken stisykling på snøføre.
Six-Pack: 4799 kroner
Maxx-D: 3699 kroner
Toro: 2999 kroner
Strada: 2799 kroner
Race: 2499 kroner
Diablo: 2199 kroner
Joystick: 1899 kroner
Spark: 899 kroner
Flash: 499 Kroner
Red Eye: 499 kroner