Landslagssjefen: To ryttere til OL 2020

– En rytter i Tokyo er høyst realistisk, to er bonus, men mulig, sier Eddy Knudsen Storsæter.

Sist oppdatert: 22. desember 2016 kl 08.30
Gunn-Rita Dahle Flesjå (til høyre) er med i landslagstroppen for 2017 og har sagt hun satser gjennom 2018. Men i 2020 er det de unge som må ta ansvar, blant annet Tobias Johannessen (fra venstre), Martin Siggerud, Eskil Evensen-Lie, og Petter Fagerhaug. Foto: NCF
Gunn-Rita Dahle Flesjå (til høyre) er med i landslagstroppen for 2017 og har sagt hun satser gjennom 2018. Men i 2020 er det de unge som må ta ansvar, blant annet Tobias Johannessen (fra venstre), Martin Siggerud, Eskil Evensen-Lie, og Petter Fagerhaug. Foto: NCF
Lesetid: 2 minutter

Norges eneste OL-deltaker i terrengsykkel de siste åra, Gunn-Rita Dahle Flesjå, har antydet at hun avslutter sin satsing etter sesongen 2018. Til OL i Rio i sommer var det ingen andre i nærheten. Men innen 2020 skal Norge ha minst en, helst to utøvere klare for OL, sier landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter.

I forrige uke fornyet Knudsen Storsæter sin kontrakt med forbundet til etter OL i 2020.

Les også: Landslagssjefen fortsetter gjennom Tokyo-OL 

–  Hva er den konkrete målsetningen i OL 2020?
– Den er ikke meislet ut konkret ennå, men vi har unge ryttere med stort potensial og de har forutsetninger for å nå virkelig langt. Det inspirerer å ha slike utøvere. I løpet av to år kan vi si mer om de spesifikke målsettingene. I første omgang blir det å kvalifisere en til to ryttere. Litt defensivt, men mye kan skje, da vi ikke er mange.

Les også: Dette er rundbanelandslaget 2017 

– Er det realistisk at vi har en eller flere ryttere med i Tokyo? 
– En er høyst realistisk, to er bonus, men mulig! 

Les også: Slik skal Norge til topps i verden 

–  Gunn-Rita har uttalt at hun satser fram mot 2018. Hva betyr det for muligheten for å få frem nye utøvere, nå som «trekkplasteret» ikke er med lenger? 
– Det får vi ta da. Hun er med et år til, og er engasjert videre etter det. Sammen med sin mann vil hun kunne bidra i utviklingen av de andre på vei opp. Men det er klart det blir et tomrom. Det betyr at vi må jobbe steinhardt med de ressursene og utøverne vi har! Å gjenskape det Gunn-Rita har fått til, er en nær umulig oppgave. Hun er legendarisk, men et eksempel på hva som er mulig og det inspirerer. 

– Hvilke navn vil du trekke fram som aktuelle kandidater til OL om fire år?
– Det er for tidlig å komme med konkrete navn ennå, men i landslagstroppen er det flere og noen spennende ryttere utenfor og yngre. 

Les også: Thea Siggerud har store sko å fylle 

PS: Gunn-Rita Dahle Flesjå har riktignok ikke utelukket at hun blir med gjennom neste OL, men da vil hun i så fall være 47 år gammel.

Les mer: – Det blir en spennende prosess 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Publisert 22. desember 2016 kl 08.30
Sist oppdatert 22. desember 2016 kl 08.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen