Annenhver uke fremover skal det bli god underholdning på terrengsykkel.no. Utforveteran Emil Carlson har nemlig meldt seg på Strava. Mobilapplikasjonen sammenlikner tider med alle som har syklet samme segment, og det er naturligvis stor prestisje å toppe listene. Den som er raskest får betegnelsen King of Mountain (KOM) og tildeles heder, ære og en pixelert gullkrone.

I et forsøk på å fornye seg selv (og tilfredstille sine sponsorer) skal nedkjøringene filmes og legges ut på FFTV.no og terrengsykkel.no. Tidene fra Strava skal selvsagt også opp på bordet.  

Annonse

– Det er flere grunner til at jeg ikke har signet opp på Strava tidligere. Mye handler vel litt om selvhøytidelighet og sårbar stolthet. Jeg har vært norgesmester i utfor to ganger og er litt engstelig for at jeg drar ut og det ikke blir så bra. Hva om jeg ikke klarer det? Det er jo mange dyktige syklister der ute, men jeg kommer til å konsentere meg om de KOM-ene som går hovedsaklig nedover. Jeg er jo en gammal nedoversyklist. Vi får sjå. 

Tirsdag 23. september kommer første segment med Emil der han bryter seg på den legendariske Barlindåsen i Lillomarka. Så følg med!