Da Fylkesmannen i Oslo og Akershus fremmet et forslag om å forby sykling på enkelte blåmerkede stier i Marka, fikk det norske syklister til å se rødt. Engasjementet på nasjonalt plan har vært stort, og nå har det nådd utover landegrensene.
Den internasjonale terrengsykkel-organisasjonen (IMBA) skrev i dag på sin Facebookside om situasjonen som har opprørt så mange i løpet av den siste tiden. I innlegget bemerker de det faktum at Fylkesmannen ikke skiller mellom stisyklister og grussyklister, der sistnevnte er en langt større gruppe, og at løsningen på konflikten mellom syklister (både på sti og grusvei) og turgåere fra byråkratiets side enkelt og greit var å forby sykling i enkelte områder.
De reagerer særlig sterkt på at forslaget ble fremmet uten at noen lokale sykkelklubber først hadde blitt kontaktet for å si sin mening. Dermed kunne et forbud ha blitt vedtatt uten at syklistene på sin side hadde vært klar over det, men takket været oppmerksomme sykkelinteresserte ble det tatt til motmæle. Den internasjonale terrengsykkel-organisasjonen roser NOTS (Norsk organisasjon for terrengsykling) for deres engasjement og løsningsorienterte holdning til saken.
Jørgen Sundvor Smith fra Oslo bor i Australia, og han kommenterer at seriøse syklister i Australia følger den lokale etiketten om å ikke legge igjen synlige spor ved å unngå å sykle på våte stier på grunn av skadene dette kan påføre naturen. Kanskje kan norske terrengsyklister lære noe av dette og heller sykle på grusveier og andre mindre sårbare områder når nedbøren er på sitt verste.