Erik Nordsæter Resell tok gull i menn junior. Junior menn fikk æren av å åpne ballet i Tønsberg, og dermed ble gutten fra Trondhjems VK den aller første kross-norgesmesteren. Ingvild Gåskjenn tok gull i kvinner junior.

Mesterskapet ble arrangert av Tønsberg CK, som disket opp med tradisjonelle rammer for sporten: Skikkelig grisevær av typen regn og gjørme. Dermed var det duket for en autentisk premiere i belgisk stil.

Annonse

– Dette var gøy! Jeg hadde en downperiode underveis og var sikker på at Kristoffer nærmet seg, men det holdt helt inn, sier Morten Vaeng fra Drammen CK etter målgang, og innrømmer at det kostet.

Vaeng, som til vanlig kaller seg terrengsyklist, sikret seg med dagens NM-gull også seier i Norgescupen sammenlagt. I forkant av mesterskapet, som også var siste runde i Norgescupen, lå han hårfint bak Fredrik Haraldseth fra BOC, som ble nummer fire i dagens ritt.

Les også: Sekundstrid i Enebakk Rundt

Overlegent i dameklassen
Lene Byberg fra Bryne CK hadde langt mer behagelig margin i dameklassen. Med våte og gjørmete forhold kunne terrengsyklisten herje med sine tekniske ferdigheter.

– I vær som dette gruer du deg før start, men når starten går er det kjempemoro! Jeg trengte litt tid på å komme i gang, men når jeg etter hvert fant flyten var det bare gøy. Å være den første norgesmesteren i syklecross er jo fantastisk, sier Byberg.  

Femteplass i NM holdt til sammenlagtseier i Norgescupen for Katrine Hofstad fra IK Hero, foran klubbvenninnen Tiril Hole Mohr. Jeanette Persson fra Skullerud SK ble nummer tre totalt.  

Les også: Slik blir Kross-Cupen 2017

(Saken fortsetter under)

Erik Nordsæter Resell - NM cx 2014-Foto NCF
Erik Nordsæter Resell fra TVK ble den aller første norgesmesteren i kross. Foto: NCF

NORGESMESTER: Erik Nordsæter Resell fra Trondhjems VK ble den aller første seierherren under NM i Tønsberg i dag, ettersom junior menn var første kategori ut. Foto: NCF

Topp 3 NM menn senior
1. Morten Vaeng fra Drammen CK, 1:01:04.84
2. Kristoffer Sommer Wormsen, Ringerike SK/Team Ringeriks-Kraft, 1:02:00.65
3. Sondre Linstad-Hurum, Kristiansands CK, 1:02:48.14

Topp 3 NM kvinner senior
1. Lene Byberg, Bryne CK, 44:19.53
2. Tiril Hole Mohr, IK Hero, 45:23.43
3.  Silje Stensrud, Ullevål SK/Milslukern Sport, 47:03.92

Fullstendige søkbare resultater alle klasser 

Les også: Siste nytt om landeveissykling