Carl Fredrik Hagen gjorde som han pleier når han får startnummer på sykkelen: Han triller først i mål, og Lygna OPP på lørdag var ikke noe unntak. Hagen vant rittet med et halvt minutts margin til Erik Hægstad på andreplass, mens Eskil Evensen-Lie sikret seg den siste pallplassen, drøyt minuttet bak Hægstad.

– Jeg kjørte kontrollert, sier Hagen, som bråbestemte seg for å kjøre motbakkerittet kvelden før.

– Jeg bestemte meg for å bli med fredag kveld da jeg hadde kommet hjem fra Belgia. Vi kjørte løp der mandag, tirsdag og torsdag denne uken, så Lygna OPP ble ukens fjerde løp, forteller Hagen.

Selv om Hagen nå staser full tid på landevei, har han ikke glemt gamle kunster på knastedekk, og det fikk han bruk for i den 15km lange traséen fra Røykenvik til Lygnasæter.

– Løypen var fin den. Det var en bra blanding av asfalt, kjerrevei, grus og sti. Men mer sti enn jeg hadde trodd. Det var jo mye oppover, men et par steder var det lettere partier og litt nedover, sier Hagen, som avsluttet rittsesongen med helgas motbakkeløp.

Les også: Carl Fredrik Hagen vant dramatisk Birkenspurt 

– Det er bra det arrangeres ritt sent på sesongen. Flere burde gjøre det. Jeg syns egentlig det er rart at ikke flere utnytter september bedre, sier Hagen.

Han er godt fornøyd med sesongen på brede dekk, der han både tok Norgescup-seier i Furusjøen Rundt Rittet i juli, ble norgesmester i terrengsykling maraton under Helterittet 8. august, og vant Birkebeinerrittet 29. august. Og tidligere i september forsvarte han tittelen Oslos Klatrekonge fra Sørkedalen til Tryvann.

Les også: Hagen og Persson på tronen 

Men nå er det kroken på døra for flere ritt i år.

– Neste sesong begynner formelt 1.november. Fremover mot det blir det lystbetont trening i form av terrengsykling og sykkelkross, løping og fjellturer. Også sikkert litt landevei hvis været er bra. Men jeg må også ha endel fridager, sier Hagen.

Les også: Gulpet blodsmak i 10 mil 

I dameklassen var det arrangørklubbens Emily Benham som gikk av med seieren, 43 sekunder foran Elisabeth Sveum. Deretter var det et drøyt minutt ned til Jeanette Persson på tredjeplass.

Saken fortsetter under

Elisabeth Sveum - Emily Benham - Jeanette Persson - Lygna OPP 2015
Emily Benham fra arrangørklubben Hadeland CK vant dameklassen foran Elisabeth Sveum (til venstre) og Jeanette Persson. Foto: Arrangøren

Emily Benham fra arrangørklubben Hadeland CK vant dameklassen foran Elisabeth Sveum (til venstre) og Jeanette Persson. Foto: Arrangøren

Totalt var det 96 påmeldte, 89 startende og 87 som fullførte premiereutgaven av Lygna OPP.

Topp 3 kvinner
1. Emily Benham / Hadeland CK, 52:14
2. Elisabeth Sveum / Raufoss & Gjøvik, 52:57
3. Jeanette Persson / Skullerud Sportsklubb, 54:08

Topp 3 menn
1. Carl Fredrik Hagen / Sagene IF Sykkel, 40:22
2. Erik Hægstad / Fiskum IL, 41:03
3. Eskil Evensen-Lie / Kloppa Off Road Klubb, 42:14

Spurtprisene gikk til Emily Benham og Carl Fredrik Hagen.

Fullstendige resultater alle klasser