Den treårige avtalen tar sikte på å plassere Intersport på topp i sykkelfolkets bevissthet. Til topps skal også sykkelkompetansen i butikkene. Geir Olav Killingstad (47) er markedssjef i Intersport.
- Vi skal ikke bygge kjennskap til merkevaren med dette sponsoratet, vi er tross alt verdens største sportskjede. Det vi vil oppnå er å få plassert våre forhandlere på det lokale kartet som spesialister på sykkel. Sykkel er nummer en for oss om sommeren, og i 2012 skal Intersport være best i landet på sykkel.
Hva medfører dette samarbeidet i butikkene? - Vi skal ha lokale aktiviteter i forbindelse med ritt. I butikken noen dager før rittet, og på arenaen under rittet, med varer for salg og service på stedet. Fagbiten er det vi kan ta tak i, så det her vi må levere i tiden som kommer. Det er viktig for oss å komme i direkte kontakt med de 60 000 medlemmene i NCF. Når vi tar med Tour of Norway for Kids, så vil vi aktivisere 80-100 lokale butikker på denne måten.
Hva med produktsortiment og verksted? - Vi kommer til å ha vårt eget merke Nakamura, DBS, Merida og etter hvert et av de store, internasjonale merkene. Vi har i det siste laget noen Nakamura-modeller mot Birken-segmentet med stort hell. I år kommer det en ny tempo-sykkel, og i tida som kommer vil vi utvide produktlinja. Ellers gjør vi en oppjustering av opplæringsprogrammet, og har en turne til 10 butikker landet rundt, sånn at vi får med mange flere butikkansatte enn vi har gjort til nå. I år skal vi ta i bruk et måleverktøy for å finne riktig sykkelstørrelse til kundene. Dette har vi utviklet selv.
Hva gjør dere med Team Nakamura? - I år var vi for sent ute for å få med noen av de aller beste på terreng, siden de allerede hadde gjort avtaler. Vi har med Norges beste triatlon-utøvere, og har derfor fått inn en temposykkel i sortimentet i år. På landevei har vi blant annet samarbeid med Thor Hushovd og Plussbank Cervelo.
Hvordan blir fokuset fordelt på henholdsvis landevei og terreng? I pressemeldingen kunne vi bare lese om landevei og triatlon. - Dette er et generelt samarbeid med forbundet. For vår del satser vi mest på terreng, fordi det er det viktigste for oss. Vi er allerede i gang med landevei, gjennom arrangementer som Oslo Grand Prix.
Hvordan blir fokus fordelt mellom elitenivå og bredde? - Grasrota er fundamentet i samarbeidet. Vi er ikke med for å ha navnet vårt på låret til Hushovd eller Arvesen. Det er på lokalnivå at vi ønsker å komme i kontakt med klubber og utøvere.
Har dere andre sponsorater knytta til sykling i Norge? - Vi er med på veldig mye. Oslo Grand Prix, Sandefjord og Arendal Grand Prix, Skarverittet, Sykkelenern i Oppdal, Norefjell-trippelen, Tour of Norway for Kids og Norseman for å nevne noe.
Blir det enklere for lokale og unge talenter å få sponsorstøtte nå? - Vi har forberedt et opplegg for butikkene, og oppmuntrer de til å finne utøvere. I årene som kommer tror og håper jeg at vi får se talenter som har blitt plukket opp av våre butikker på et tidlig stadium.
Hvordan kom avtalen med sykkelforbundet i stand? - Jeg er personlig veldig sykkelinteressert. I forbindelse med Oslo Grand Prix og sykkel-VM, pratet jeg mye med representanter for forbundet, og vi fant tonen veldig godt. Utover høsten hadde vi noen møter
Hvordan er ditt private forhold til sykling? - Tradisjonelt sett er jeg bandy- og fotballmann fra Mjøndalen. Men i den senere tid har syklingen tatt over. Jeg er ingen supersyklist, men har oppunder 200 mil i året. Jeg har sykla Birken tre-fire ganger, og skal sykle Skarverittet i år. På ferie i Spania sykler jeg racer. Hjemme sykler jeg i Oslomarka. Gjerne med lykt, men nå det blir piggdekkføre tar jeg heller fram skia. Og tar til takke med spinningsykkel inne. Jeg er glad i å ha oppdatert utstyr selv.