FotoHelg #17

En noe utvidet FotoHelg-spalte denne fredagen!Terrengsykkels fotograf Kristoffer H. Kippernes tok en prat med flere på Haraløkka etter Terrengsykkelrittet, for å høre hva de syns om årets ritt, og rittet generelt

Sist oppdatert: 15. januar 2013 kl 00.00
KLARE: Både gamle og unge var på hugget i helgen. Foto: Henrik Alpers
KLARE: Både gamle og unge var på hugget i helgen. Foto: Henrik Alpers
Lesetid: 4 minutter

FotoHelg #17, spesial!

Opphavsrett alle bilder: Kristoffer H. Kippernes Danske Erik Skovgaard Knudsen hadde tatt turen til Norge for å sykle rittet etter invitasjon fra Henrik H. Kippernes. Han ble lovt en opplevelse han aldri ville glemme, og det fikk han nok!

Du så ut til å ha med deg litt av østmarka inn til mål i ansiktet, Erik, hva syns du om dette rittet?

- Jeg synes absolut at de tekniske løb er de sjoveste, så det vil jeg absolut fremhæve ved TSR. -Det var lidt ærgerligt at nogle af partierne var så slidte, at de ikke kunne køres - det er ikke helt så sjovt at bære sin cykel som at køre på den, men nedkørslerne var i topklasse! Særligt på anden omgang hvor jeg havde prøvet dem en enkelt gang før, kunne de nydes fuldt ud!

Forumfjes og stipurist Are Tallaksrud har vært med flere ganger, og stilte tradisjonen tro i baggy klær og med skikkelig herjeredskap på to hjul.

Hvordan gikk rittet i år, Tallak?

- Jeg ble frakjørt av mange på grusen, og tok igjen de samme i terrenget. EVO'N var helt sjef i utforbakkene, det var bare å sikte mot neste sving og bombe over det som kom av terreng!

Hva liker du med Terrengsykkelrittet?

- Jeg liker jo at det er det rittet med minst grus i Norge, og det kunne godt vært enda mindre!

 

Speaker Ola Bustad er selv et råskinn på sykkelen, men den siste helgen i mai tar han seg tid til å gjøre en annen ting han er god på; å kommentere ritt!

Hvordan opplever du Terrengsykkelrittet, Ola?

- Terrengsykkelrittet er så spesielt fordi det går på stiene som utgjør indrefilleten av Østmarka.

- Stemningen blant deltakerne er fantastisk fordi gjengen er så broket. Her finner vi alt i fra elitesyklister i rundbane, til hardbarka stisyklister, og utrente mosjonister.

- Men viktigst av alt, de har alle en lidenskap til ekte terrengsykling, og den lidenskapen er til å ta og føle på, her på Haraløkka!

Kloppesnekrer, logistikkmester og rittgeneral Endre Løvaas legger ned mange timer hvert år for at arrangementet skal gå smidig og at deltagerne skal kose seg.

Hvorfor er Terrengsykkelrittet et høydepunkt hvert år for deg, Endre?

- Stemningen! Jeg hører alle deltakerne sier at rittet har en slags genuin god stemning, uten spisse albuer eller kjefting dersom man vil passere noen.

- Det er morsomt å arrangere ritt som er litt på egne premisser, og ikke være hektet opp i rigide forbundskrav. Fra et arrangørståsted jobber vi for å sette deltakernes rittopplevelse i sentrum, og der tror jeg vi har lyktes godt!

- I tillegg er det ekstra artig å kunne fokusere på terrengdelen, og skille seg ut fra grusmassene, bokstavelig talt. Både elite og mosjonister virker å verdsette dette i stor grad.

- Til slutt; entusiasmen fra alle de frivillige som stiller opp på dugnad, og blant deltakerne. Alle er enige på forhånd om at dette blir en bra dag i marka, uansett chainsuck, OTB eller utallige flate dekk.

Trond Vidar Storhaug Kjellén var i sin tid med på å starte bladet Terrengsykkel, som er medarrangør av rittet. Han har siden gjort det til tradisjon å sykle Terrengsykkelrittet hvert år, hvorfor det, Trond Vidar?

- Det er den magiske stemningen i feltet. Her er alle kompiser, og alle vil hverandre vel. Jeg elsker traseen, også når det vått, det kommer til min fordel. Jeg liker å kjøre to runder, fordi man må nitidig posjonere ut kreftene.

- Ikke minst elsker jeg at det er et skikkelig terrengritt med ordentlige stier!

Fotografkompis og syklist Colin Eick sykler for arrangørklubben Frøy, uten at jeg mistenker hans uttalelser om rittet for ikke å være objektive av den grunn!

- Uansett vær er terrengsykkelrittet en av høydepunktene fra sesongen, og antakelig den største motpolen til Birken.

- Lange tekniske stipartier som tyner det ytterste av balanse, stamina og koordinasjon ut av hver enkelt rytter preger rittet allerede fra første pedaltråkk.

- Her får man ingenting gratis, men har man en fin dag med bra flyt og gode bein er opplevelsen total. Og omvendt, har man ikke grunnlaget og sliter teknisk kan opplevelsen være grufull.

- Spesielt vil jeg nevne partiet over Slettefjell som en av høydepunktet i rittet!

Publisert 1. juni 2012 kl 00.00
Sist oppdatert 15. januar 2013 kl 00.00
 

Relaterte artikler

 

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalister: Knut Andreas Lone, Sigurd Ekeli Grimsby

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen