Nå ber Enduro World Series-sjefen Chris Ball om forståelse fra miljøet, og at rytterne respekterer den formelle prosessen rundt etterforskningen. 

I forkant av første runde i Enduro World Series, som gikk i helga, hadde det franske antidoping-byrået AFLD fortsatt ikke avgjort hva som skal skje med de to endurostjernene som avla positive dopingprøver i fjor. Det var Jared Graves fra Australia og Richie Rude fra USA som leverte positive dopingprøver under EWS-runden i Frankrike i mai 2018. 

Annonse

Les også: Dopingsjokk i enduromiljøet 

Ball har forståelse for enduromiljøets behov for avklaring, men poengterer at EWS ikke kan eller bør legge seg opp i de formelle prosessene. 

– Vi får stadig henvendelser om utøvere som er under etterforskning får delta i våre konkurranser. Svaret er ja. Hvorfor? Fordi alle beslutninger i EWS gjøres på grunnlag av fakta og bevis, uavhengig av personlige oppfatninger. Alle tilfeller skal behandles likt, og det er viktig for grenens legitimitet og integritet på sikt. Inntil det foreligger en formell avgjørelse fra ADFL, har vi ikke noe offisiell informasjon å følge. Det handler om utøvernes rettigheter og de høye etiske kravene vi har for sporten vår, og som alle vil forvente om det en gang skulle gjelde dem selv, sier Ball i en uttalelse forrige uke. 

– Så lenge disse sakene ikke er avsluttet og vi ikke har fått pålegg om noen obligatorisk utestengelse, er det utelukkende opp til rytterne om de selv velger å avstå fra å konkurrere. EWS vil respektere det de involverte velger å gjøre fram til det foreligger en formell avgjørelse fra de som har utført testene. Vi ber om forståelse for dette og oppfordrer alle til å respektere den formelle prosessen. 

Les også: Enduro innfører dopingtester og kommissærer  

Verken Graves eller Rude deltok på den første runden av EWS i New Zealand. De er heller ikke på startlista for neste runde, som går i Derby på Tasmania kommende helg. 

Alt om enduro