– Flere nordmenn burde legge ferien hit

Etter 300km og 9225 høydemeter i BC Bike Race vil Martine Stenbro fra Team Terrengsykkel 2015 bare ha mer.

Sist oppdatert 15. juli 2016 kl 14.00
BC Bike Race byr på stier av ulik karakter. I løpet av sju dager legger deltakerne bak seg 300km og over 9000 høydemeter. Foto: Commons Wikimedia
BC Bike Race byr på stier av ulik karakter. I løpet av sju dager legger deltakerne bak seg 300km og over 9000 høydemeter. Foto: Commons Wikimedia

Da Stenbro ble med i Team Terrengsykkel var det med ambisjoner om å heve sitt eget nivå et par hakk. Det innfridde hun glatt. I år har hun utfordret seg ytterligere med grovt terreng, blant annet med det sju dager lange BC Bike Race i British Columbia, viden kjent som en av verdens virkelig store terrengsykkeldestinasjoner. Hun anbefaler BC Bike Race for de som vil ha en frisk ferie.

– På en måte deilig å være ferdig, men samtidig har det vært så gøy at jeg egentlig bare vil mer! Dette rittet kan anbefales, og flere stisykkelivrige nordmenn bør vurdere å legge sommerferien hit, sier Stenbro.

Flyttet inn på pallen
Stenbro reiste til Canada helt uten spesifikke forventninger til plasseringer, men med unntak av første etappe, da Stenbro og samboer Jørgen Ertnes selvseedet seg for beskjedent og endte i en gruppe som kjørte vesentlig saktere enn dem, har Stenbro kjørt inn til pallplass i mixed-klassen hver dag.

Og slik fortsatte de også på de tre siste dagene, selv om disse etappene var av annen karakter enn de første. På tempoen på dag fem var hun og makker Ertnes sågar inne og snuste på førsteplass i klassen. 

Les også: Storslått i BC Bike Race 

Kondis og teknikk
Dag fem var en "kort" tempoetappe i North Shore, North Vancouver på 16km. Deltakerne startet i puljer på fem og fem ryttere hvert 15 sek etter seeding, forteller Stenbro, som fikk kjørt seg både i forhold til kondis og teknikk.

– Selv om distansen var kort, ble det en skikkelig hardøkt hvor vi jaget opp på grusen for å ikke få for mange foran oss før stiene begynte på toppen. Det var heftig grove stier i North Shore, men jeg hadde det sinnssykt morsomt, og ga litt ekstra på i Red Bull enduro-segmentet, forteller Stenbro.

– Jeg klokka inn på noe som hadde tilsvart en tredjeplass i damer solo på tempoetappen, og jammen fikk jeg ikke andreplassen i Red Bull Downtime-konkurransen, kun slått av amerikanske Kelli Emmet, sier Stenbro, som kjørte inn til andreplassen i mixed team klassen, kun ett minutt bak førsteplassen.

– Jeg tror dette var eneste dagen vi hadde hatt sjansen på toppen av pallen i klassen, som måtte betale for innsatsen i melkesyre dagen derpå.

Saken fortsetter under

bronse bc bike race - privat
Martine Stenbro fikk med seg medalje for nesten hver etappe i det sju dager lange rittet, samt tredjeplass sammenlagt i klassenMixed Open. Foto: Privat

Martine Stenbro fikk med seg medalje for nesten hver etappe i det sju dager lange rittet, samt tredjeplass sammenlagt i klassenMixed Open. Foto: Privat

En seig dag i løpet av uka
– Dagen etter tempoen, som gikk i Squamish med 2000 høydemeter, ble en ekstrem tung dag. Jeg følte det gikk i sirup og hadde ikke energien til å jage på stiene. Men vi kan vel ikke klage når dette var den eneste tunge dagen i løpet av uka. Sier Stenbro, som var tilbake i toppslag til siste etappe i Whistler.

– Selv om det var en seig avslutningsetappe med veldig bratte høydemetre glemte man nesten at man var sliten, for stiene var så utrolig kule! Vi klokket inn til andreplass i klassen igjen, men sammenlagt ble vi nummer tre i klassen Teams Mixed Open, noen minutter fra andreplassen, sier Stenbro.

Aller siste etappe var imidlertid helt uten høydemeter: Afterbike og bankett. Og amerikanerne kan det med å skape fest og god stemning rundt arrangementene, mener Stenbro.

FAKTA BC BIKE RACE
Hva: 7-dagers etapperitt i British Columbia, Canada
Hvem: 600 deltakere fra hele verden
Distanse: 301km, 9225 høydemeter
Profil: Mye, teknisk og grovt terreng, noe grus
Etappene: De fleste på 45-60km, pluss to tekniske på 15 og 26km
- Cumberland/Cumberland, 45km, 1159 høydemeter
- Powell River/Powell River, 52km, 1096 høydemeter
- Earls Cove/Sechelt, 58km, 1600
- North Vancouver/North Vancouver, 15km, 847 høydemeter
- Squamish/Squamish, 53km, 1944 høydemeter
- Whistler/Whistler, 26km, 1070 høydemeter
Mer informasjon: bcbikerace.com

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Martine Stenbro TT 2015 - Foto Kristoffer Kippernes
Martine Stenbro var en del av Team Terrengsykkel 2015, her fra Helgøyatråkket i fjor. Foto: Kristoffer Kippernes

Martine Stenbro var en del av Team Terrengsykkel 2015, her fra Helgøyatråkket i fjor. Foto: Kristoffer Kippernes 

 

Publisert 15. juli 2016 kl 14.00
Sist oppdatert 15. juli 2016 kl 14.00
Relaterte artikler
Sjonglerer OL-drøm med Tour de France

Pidcock og van der Poel: Utfordringene foran OL i Paris

ultrabirken tilbake
Gjeninnfører publikumsfavoritt

– Vi lytter til våre deltagere

LEGENDE: Nino Schurter var en jaget mann i Mont-Sainte Anne. Den sveitsiske veteranen holdt likevel hodet kaldt og sikret seg sammenlagtseieren. Foto: Alexis Boichard/Agence Zoom
Stjernekvartett kunne stikke av med tittelen

Sekundstrid og teknisk trøbbel da verdenscupen skulle avgjøres

BLODSLIT: Som i Snowshoe sist helg, var det svært krevende forhold under verdenscupavslutningen i kanadiske Mont-Sainte-Anne i Quebec. Svenske Jenny Rissveds sparte ikke på noe tross krevende forhold. FOTO: Red Bull Content Pool
Jenny Rissveds i episk duell mot Loana Lecomte

Fransk jubel i gjørma tross velt og punktering

TØFT: Thomas Pidcock virket solid i Snowshoe, med to punkteringer sendte ham til slutt ut av seierskampen. FOTO: Red Bull Content Pool
Dobbel punktering åpnet opp for Sarrou

Verdensmesteren stanset av dobbel punktering

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande  | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes  | Øyvind Aas (permisjon)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue