– Alt gikk egentlig veldig greit i dag. Beina føles ikke noe sånn helt fantastisk, men det kan ikke være helt gærent heller, så jeg er nok i bedre grunnform enn jeg var klar over, sier Ole Christian Fagerli.

Løypa i årets uoffisielle tjukksykkelmesterskap på Lygna var radikalt annerledes enn tidligere utgaver, med mye skuterkjørt sti, lite hardpreppet skiløype og en rekke tekniske elementer. Det setter andre krav til rytterne og og favoriserer de som takler ulike typer underlag og terreng.

Annonse

– Strategien var å komme først inn på stien, og så kjøre helt jevnt. Men det var ikke lenge før Vidar Mehl var den eneste som hang med, og på slutten av første runde kom han også litt bakpå. Så fra slutten av første runde kjørte jeg egentlig alene. Så på andre runde trøkket jeg til litt ekstra for å få en større luke, og etter det kjørte jeg kontrollert, sier Fagerli.

Ole_Chr_Fagerli
Foto: Per-Eivind Syvertsen

Ole Christian Fagerli i fint driv. Foto: Per-Eivind Syvertsen

Topp 3 menn
1. Ole Christian Fagerli, Romeriksåsen SK/ Team Milslukern
2. Vidar Mehl, Raufoss & Gjøvik SK/Swix racing with Hard Rocx
3. Audun Øverbye Hanssen, Lillehammer CK

Seier på første forsøk
Elisabeth Sveum, som knapt har tatt i tjukksykkelen denne sesongen, tok seieren i dameklassen og er med det regjerende mester i rundbane, kross og tjukksykkel.

– Det var utrolig morsom løype, nesten rundbaneaktig, med svinger tre drop og mye opp og ned, sier Sveum. 

– Taktikken var å få en god start og øke etter hvert. Jeg lyktes med det og fant en god rytme. Kroppen har vært litt treningsstinn denne uka etter treningssamlingen i Spania, men i dag var jeg akkurat restituert nok til å gi gass. Og det var herlig å få en god bekreftelse på at treningsjobben i vinter har vært bra så langt, sier Sveum.

Topp 3 kvinner
1. Elisabeth Sveum, SK Rye,
2. Rakel Birkeli, Hammerfest SK, 
3. Emily Benham, CK Hadeland

Fra arrangørens side var rittet vellykket, både teknisk sett og i form av gode tilbakemeldinger.

– Tilbakemeldingene er over all forventning. Vi har aldri fått så mye positiv omtale. Alle var strålende fornøyd med arrangement og løype. Sykkelforbundet og regionen var meget imponerte, og Fagerli har allerede lagt ut på Facebook at han kommer neste år, sier rittleder Tomas Sunde.