Én by, én sykkelklubb

Harstad Cykleklubb med satsing for enduro

Sist oppdatert: 7. desember 2017 kl 21.36
Over tregrensen: På vei til toppen på Storhornet over Harstad. Foto: Sjur S. H. Melsås
Over tregrensen: På vei til toppen på Storhornet over Harstad. Foto: Sjur S. H. Melsås
Lesetid: 2 minutter

I sommer var vi i Harstad for å lage reportasje om byen, som har et vell av stier og et spredt, men stort sykkelmiljø. En av dem som viste oss rundt var Anders Røkenes, en lokal enduropokal. Samtalene underveis vendte stadig tilbake til hvordan sykkelmiljøene i Harstad burde samles, spesielt de mindre organiserte klikkene, som gjerne trives i høy fart ned smalstiene rundt byen. 

Nå har HCK startet en egen endurogruppe, og lanserer seg selv med en kickoff førstkommende lørdag, 9. desember. HCK Enduro har lagt vekt på at dette også er et proaktivt initiativ, og kickoffen gjøres i samarbeid med DNT Fjellsport. 

L1000515-2
L1000515-2

Vet hva han snakker om: Anders Røkenes er ikke en sinke på sykkel, noe han viste i 8020 Bodø i år. Foto: Sjur S. H. Melsås

Initiativtakere er de samme som, i regi av HCK, dro til Bodø for å være læregutter. Formål med kvelden er å samle terrengsykkelfolk - ofte mange av de samme som ski- og klatrefolka - til en samlende kveld med informasjon og diskusjon.Vi vil informere om oppstart "Harstad Enduro", samt generell info om grenen, og vise film/bilder fra Bodø Enduro 2017. Etterpå blir det mulighet for diskusjon, spørsmål og innspill, oppsummerer Anders.

Harstad Enduro er en undergruppe i HCK, med full økonomisk og sportslig backing fra klubbstyret.
- Formålet er å samle og inkludere terrengsyklister med et bias mot action og spenning i et samlende sportslig tilbud. Én by, én sykkelklubb! Alle, medlemmer eller ikke, er velkommen til å være med på ukentlige turer eller treninger. Gruppa håper å kunne dra i gang introkurs og jentekurs til våren. Ukentlige turer har til hensikt å være artige, bruke terrenget fornuftig og variert, samt tilby sykkelteknisk og fysisk veiledning i forskjellige tema slik at deltakere kan utvikle seg. Vi har som mål å arrangere et enduroritt i 2018 sesongen.

Kickoff sammen med DNT fjellsport finner sted på Torvet 3 9 des. Les ellers mer om Harstad i Terrengsykkel over nyttår.

Publisert 7. desember 2017 kl 21.36
Sist oppdatert 7. desember 2017 kl 21.36
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen