– Det kunne ikke gått så mye bedre, sier Emil Hasund Eid kontant.

Selv om vi bare skriver slutten av januar, er det sesongoppkjøring for norske terrengsyklister. Mange av dem som satser hardest har tradisjon for å dra til utlandet for å få syklet konkurranser tidlig i sesongen, og etapperittet Costa Blanca Bike Race er et av de populære for norske syklister.

Hasund Eid dominerte fullstendig, og vant fire av fire etapper i rittet.

– Det var knallfint de tre første dagene, men siste dagen åpnet himmelen seg, og det pøsregna. Jeg så ned på Garmin-computeren på styret en gang, og da viste det null grader. Jeg tror jeg så noe sånt som 16 ambulanser når jeg kom i mål, som var der for å ta vare på kalde syklister. Det var så mange som brøt, at de tok bort resultatet fra siste dagen, forteller Eid.

Rittet var en begynnelse på en samling i Spania for Eid, som nå skal sykle tre rundbaneritt. Der skal han prøve å sykle inn resultater som gir han flere UCI-poeng, og dermed et bedre utgangspunkt når verdenscupen begynner, der han planlegger å sykle alle rundene.

Topp 5 Costa Blanca Bike Race, herrer elite:

  1. Emil Hasund (NOR)

  2. MEDVEDEV Alexey (RUS)

  3. LUKASIK Krzysztof (POL)

  4. EGGER Georg (GER)

  5. BERNAS Pawel (POL)

FUKTIG: Det ble krevende forhold på siste etappe i Costa Blanca Bike Race, uten at det gjorde noe med resultatet til Emil Hasund Eid. Foto: Arrangør.
FUKTIG: Det ble krevende forhold på siste etappe i Costa Blanca Bike Race, uten at det gjorde noe med resultatet til Emil Hasund Eid. Foto: Arrangør.

Resultater:

Eid hadde en forrykende sesong i 2022, der han ble både norgesmester og nordisk mester i rundbane. Og ambisjonen for 2023 er klar:

– Jeg har jo lyst til å vinne sykkelløp, det er derfor jeg driver med dette.

På resultatlisten var også flere norske syklister:

11. Tormod Weydahl

30. Gabriel Cornelis Slinger

38. Martin Saue Winther

DNF Magnus Faanes

DNF Sondre Faanes

DNF Martin Røste Omdahl