Elisabeth Sveum var tatt ut som reserve til EM-stafetten, som er første konkurranse i EM rundbane, som går Huskvarna i Sverige. Det norske stafettlaget består da av Petter Fagerhaug på første etappe, Sondre Kristiansen på andre etappe, Elisabeth Sveum på tredje etappe og Martin Siggerud på siste etappe.

Stafetten starter klokka 17.00.

Annonse

– Jeg er veldig glad for at jeg får sykle i dag, denne traséen passer meg veldig bra. Men det er godt å komme i gang med mesterskapet. Da kan jeg senke skuldrene litt mer, sier Sveum, som sist syklet mesterskap for Norge i 2014.

– Dette er jo et comeback år for meg, så jeg er jo spent på hvordan det går. Jeg føler at jeg har tatt noen steg, sier hun. 

Les også: Comeback åpner nye muligheter 

For Sveum var EM i rundbane ett av sesongens store mål. Hun har vært i Sverige siden tidlig i uka, og fått trent godt i konkurranseløypene. Hun melder om fine forhold og spennende løyper, som både er rettferdige, utfordrende og morsomme for ryttere og publikum.

– Det er en hard løype, og det er en fair løype som skiller både teknisk og fysisk, og det er flere harde stigninger, sier Sveum.

I morgen fortsetter mesterskapet med sprint, der kvalifiseringen starter klokka 17.00 og finaleheatene klokka 18:30. Sveum sykler også sprinten. Der stiller også Torjus Bern Hansen og Ingrid Sofie Bøe Jacobsen.

Les alt om mesterskapet