/ EM

Fagerhaug på 11. plass i EM

Tre av fire norske blant topp 25 i U23-EM i rundbane.

Sist oppdatert: 30. juli 2017 kl 12.47
Petter Fagerhaug ble beste norske i U23-EM med 11.plass. Foto: NCF
Petter Fagerhaug ble beste norske i U23-EM med 11.plass. Foto: NCF
Lesetid: 4 minutter

Petter Fagerhaug kom på 11. plass i rundbane-EM, og ble beste norske i U23-klassen. Erik Hægstad ble nummer 16. og Eskil Evensen-Lie kom på 24. plass i den bratte, tekniske og krevende løypa i Darfo Boario i Italia. Førsteårssenior Martin Siggerud ble nummer 33.

– Jeg er fornøyd med løpet. Jeg var godt fremme fra start og lå i tetgruppa etter startloopen. Det ble kjørt hardt i alle kneiker og jeg klarte ikke å holde følge. Jeg fant mitt eget tempo og knivet lenge med tre-fire mann om sjuende-åttende plass, men jeg var ikke sterkere i dag, sier Fagerhaug.

Hægstad er tålelig fornøyd med sin 16.plass, men fikk en punktering mot slutten som kostet ham plassen blant de topp 10.

– Kroppen var litt seig de første rundene men ting begynte virkelig å løsne etter litt over halvkjørt løp. Jeg hadde ambisjoner om topp 10 Formen er fortsatt bra og jeg hadde vært med å kjempe der uten punktering i den siste utforkjøringen på nest siste runde. Jeg kom ikke helt i gang igjen etterpå, så jeg er litt skuffa. Men det kommer flere sjanser, og det fysiske er bra, så jeg gleder meg allerede til de neste ritthelgene i Danmark og Norge, sier Hægstad etter rittet. 

Topp 3 menn U23
1. Gioele Bertoli, Italia, 1:13:16.09
2. Nadir Colledani, Italia, 1:13:22.03
3. Simon Andreassen, Danmark, 1:14:30.85
--
11. Petter Fagerhaug, Norge, 1:16:30.86
16. Erik Hægstad, Norge, 1:17:54.39
24. Eskil Evensen-Lie, Norge, 1:19:25.66
33. Martin Siggerud, Norge, 1:22:24.32

Fullstendige resultater 

Rytterne forteller om krevende forhold i løypa etter kraftig regnvær i natt.

– Løypa er en av de kuleste og mest tekniske jeg har sykla, men mye regn i natt gjorde den sleip, sier Hægstad. 

Opptur for sjefen
Landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter er fornøyd med mesterskapet, og trekker fram både Eskil Evensen-Lie og Martin Siggerud, så vel som Fagerhaug og Hægstad.  

– Martin som førsteårssenior klarer seg meget godt fra en litt vanskelig startposisjon i denne løypa. Han klatrer oppover i rittet. Eskil var godt med fra start og får mye ut av sitt potensial. Løypa tatt i betraktning, som ikke passet optimalt, var det et solid ritt, sier Knudsen Storsæter.

I går syklet juniorgutta sitt rundbaneritt, der Jørgen Anmarkrud syklet inn til 10.plass i et sterkt felt. Det imponerte landslagssjefen.

– Jeg er meget godt fornøyd med Jørgen. Dette er hans første mesterskap og tur med landslaget, og han er en solid og mentalt sterk utøver. Han holder seg til planene og kjører inn folk hele tiden, sier Knudsen Storsæter om debutanten. 

Les også: Anmarkrud på 10.plass i EM 

Ser framover mot høstsesongen
– Jeg føler at jeg gjør et helt OK løp. Det er bare at det at nivået er skyhøyt i U23-klassen. Men det er slike ritt som gjør en bedre og erfaringene jeg tar med meg herfra er uvurderlige. Nå gleder jeg meg til noen ritt i Norden igjen, sier Siggerud etter sin 33 plass i dagens EM-ritt.

Også Fagerhaug gleder seg til trening og Norgescup de neste ukene.

– Ambisjonen er alltid å være med i front og man har bevist at man er det. Men det er mange små faktorer som avgjør om man klarer å utrette det helt store eller ei. Nå ser jeg fram mot Norgescup i en kul løype på Lillehammer, etterfulgt av verdenscup i Val di Sole, og VM om alt går etter planen. Med tre uker til Norgescupen er jeg sikker på at jeg vil få en sært god treningsbolk, og skal være i knallslag før høstsesongen, sier Fagerhaug.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Publisert 30. juli 2017 kl 12.47
Sist oppdatert 30. juli 2017 kl 12.47
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen