– Selv om det ikke var altfor mange med, er jeg fornøyd med egen innsats, og jeg slo et par stykker som har vært før meg tidligere i sesongen, sier Bøe Jacobsen til Terrengsykkel.no etter rittet.

Maja Wloszczowska fra Polen vant rittet foran Yana Belomoina fra Ukraina, mens svenske Alexandra Engen tok den siste pallplassen.  

Les også: UCI opprettholder sprinten 

Bøe Jacobsen som lot seg overtale til å bli med på prøve-EM i Tyrkia etter siste runde av Norgescupen i Oslo 18. september, spesielt fordi det ville gi henne en ekstra mulighet til å kjøre sprint på tampen av sesongen.

Bøe Jacobsen, som kjører for Sepura Toyota racing with Birk, stilte tent og forberedt til sprinten lørdag morgen. Men da hun og svenske Alexandra Engen kom til start, viste det seg at damenes sprint var avlyst, angivelig på grunn av for få deltakere.

– Det ble sprint for gutta, men den vet jeg ingenting om; det er Tyrkia på godt og vondt vi snakker om, og ting tar litt tid her, sier hun etter at hun fikk ristet av seg skuffelsen.

Les også: Bøe Jacobsen og Siggerud tok sprinten 

Og med avlyst damesprint fikk Bøe Jacobsen og Engen desto bedre tid til å rekognosere søndagens rundbaneløype. Løypa var rundt 3km, med en lang klatring per runde, og ellers relativt flatt og småkupert.

– Vi fikk ikke sett noen startlister eller noe som helst for søndagens ritt, men visste i hvert fall når starten gikk, så det var et godt utgangspunkt, sier hun.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.