/ EM

5.plass på prøve-EM

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen kom på femte plass i rundbanerittet under prøve-EM i Tyrkia.

Sist oppdatert 25. september 2016 kl 14.51
Ingrid Sofie Bøe Jacobsen ble nummer fem på prøve-EM i rundbane i Tyrkia søndag. Foto: Bengt Ove Sannes
Ingrid Sofie Bøe Jacobsen ble nummer fem på prøve-EM i rundbane i Tyrkia søndag. Foto: Bengt Ove Sannes

– Selv om det ikke var altfor mange med, er jeg fornøyd med egen innsats, og jeg slo et par stykker som har vært før meg tidligere i sesongen, sier Bøe Jacobsen til Terrengsykkel.no etter rittet.

Maja Wloszczowska fra Polen vant rittet foran Yana Belomoina fra Ukraina, mens svenske Alexandra Engen tok den siste pallplassen.  

Les også: UCI opprettholder sprinten 

Bøe Jacobsen som lot seg overtale til å bli med på prøve-EM i Tyrkia etter siste runde av Norgescupen i Oslo 18. september, spesielt fordi det ville gi henne en ekstra mulighet til å kjøre sprint på tampen av sesongen.

Bøe Jacobsen, som kjører for Sepura Toyota racing with Birk, stilte tent og forberedt til sprinten lørdag morgen. Men da hun og svenske Alexandra Engen kom til start, viste det seg at damenes sprint var avlyst, angivelig på grunn av for få deltakere.

– Det ble sprint for gutta, men den vet jeg ingenting om; det er Tyrkia på godt og vondt vi snakker om, og ting tar litt tid her, sier hun etter at hun fikk ristet av seg skuffelsen.

Les også: Bøe Jacobsen og Siggerud tok sprinten 

Og med avlyst damesprint fikk Bøe Jacobsen og Engen desto bedre tid til å rekognosere søndagens rundbaneløype. Løypa var rundt 3km, med en lang klatring per runde, og ellers relativt flatt og småkupert.

– Vi fikk ikke sett noen startlister eller noe som helst for søndagens ritt, men visste i hvert fall når starten gikk, så det var et godt utgangspunkt, sier hun.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Publisert 25. september 2016 kl 14.51
Sist oppdatert 25. september 2016 kl 14.51
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen