Fordi mesterskapet går i Sverige, har Norge mulighet til å ta ut en nasjonal kvote i tillegg til en standard tropp. Det gjør at Norge stiller med en tropp på totalt 15 utøvere, der A-laget består av sju ryttere og Rekruttlaget har åtte ryttere.

– På bakgrunn av at mesterskapet går i Sverige, åpner vi også her for nasjonal kvote på lik linje som vi gjorde i Hafjell. I praksis bestyr det at ryttere på nivået under våre beste også for mulighet til å delta i mesterskapet. Dette er også gjennomført praksis for det svenske landslaget, sier landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter.

Annonse

Han legger til at de to norske troppene kommer til å ha forskjellig støtteapparat og bo separat for å skape mest mulig ro i landslagsgruppen.

Mesterskapet består av følgende øvelser:
Torsdag 5. mai: Stafett (XCR)
Fredag 6. mai: Sprint (XCE)
Lørdag og søndag 7.-8. mai: Rundbane (XCO)

Se også Norgescupåpningen i bilder 

Optimistisk landslagssjef
– På bakgrunn av tidligere prestasjoner har vi to klare medaljekandidater i Gunn-Rita Dahle Flesjå og Ingrid Sofie Bøe Jacobsen. Vi har også flere andre ryttere som på optimale dager kan kjempe om topplasseringer. Marit Sveen var også aktuell, men hun kan ikke stille grunnet brudd i hånda, sier Knudsen Storsæter, og utdyper:

– Gunn-Rita er alltid en av favorittene. Hun har kjørt meget sterkt så langt i år og er i rute. Ingrid er også alltid en å regne med på sprint. Petter Fagerhaug har kjørt noen meget solide ritt, og kan gjøre noe stort, men han er ung og mye kan skje. Eskil har også levert godt. Videre har vi flere jokere. Vi gleder oss og jobber for at alle får ut sitt beste, sier landslagssjefen til Terrengsykkel.no. 

Uttak A-Lag: 
Gunn Rita Dahle Flesjå Sola CK/ Multivan Merida Biking team (XCO)
Ingrid Sofie Bøe Jacobsen Halden CK/ Sepura Toyota racing with Birk (XCE, XCR, XCO)
Sondre Kristiansen Lillehammer CK ( XCR, XCO)
Petter Fagerhaug Lillehammer CK (XCR, XCO) 
Martin Siggerud, Soon CK ( XCR, XCo)
Eskil Evensen Lie, Kloppa offroadklubb ( XCO, reserve XCR)
Thea Siggerud, Soon CK, XCO 

Uttak Rekruttlag:
Eirik Pettersen, Lillehammer CK (XCO)
Erik Hægstad, Lillehammer CK (XCO)
Ole Hem, Romeriksåsen SK (XCO)
Torjus Bern Hansen, SK Rye (XCE, XCR reserve, XCO)
Erik Nordsæter Resell, Lillhammer CK (XCO)
Elisabeth Sveum, SK Rye (XCR reserve, XCE, XCO)
Tobias Halland Johannssen, Soon CK (XCR reserve, XCO)
Sigurd Mellemsæter, Lillehammer CK (XCO)

Takker for tilliten
For Sveum var uttaket en tillitserklæring om at landslaget har tro på det grunnlaget hun har lagt i løpet av vinteren. Sammen med Norgescupåpningen i helga, som trakk et stort og dypt internasjonalt felt, er uttaket en bekreftelse på at hun har hevet seg siden i fjor.

– Jeg er knallfornøyd med Norgescuphelga, spesielt rundbanerittet. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle være så nærme en sterk rytter som (Danmarks landslagsrytter) Marlene Degn! Det var virkelig moro, sier Sveum, som leverte to pallplasser i Norgescupåpningen til tross for mye trening i kroppen.

– Jeg hadde ikke lagt opp til noe form i helga, og har trent mye den siste uka. Nå blir det litt mindre mengde og finjustering inn mot EM, sier hun.

Slik gikk Norgescupåpningen på Fiskum
Jacobsen og Fagerhaug vant NC1
Nytt stikk til Fagerhaug 

Elisabeth Sveum - NC Fiskum - Foto Snorre Veggan 1400x924
Elisabeth Sveum sikret seg EM-billett med innsatsen i helgas Norgescupåpning. Foto: Snorre Veggan

Elisabeth Sveum sikret seg EM-billett med innsatsen i helgas Norgescupåpning. Foto: Snorre Veggan