Med Nino Shurter i hjemlandet for å sykle landeveisritt var det Julien Absalon som igjen måtte finne seg i å ha favorittstempelet på seg. Et stempel han er godt vant med etter å ha vunnet 27 verdenscupseiere, 4 vm-gull og 2 OL-gull så langt i karrieren. Med en fersk seier i beltet fra verdenscupåpningen i Sør-Afrika var det heller ingen overraskelse da var med fra start I en alt for stor og vid ledertrøye i verdenscupen hentet Absalon raskt inn Merida-syklisten Thomas Litscher, som hadde sett sitt snitt til å ta ledelsen fra start. Sveits har en helt ekstrem bredde i toppen av internasjonal rundbanesykling og Nino Schurters fravær merkes knapt på den sveitsiske dominansen. Ninos visekaptein på Scott-Odlo-laget, Florian Vogel var også hjemme denne gangen. Han for å ønske en ny stjerne velkommen til verden.
Artikkelen fortsetter etter videoklippet
Absalon og Litscher fikk raskt luke til resten av feltet og da Absalon forhjulspunkterte på andre-runden så Litscher sin store mulighet til å stikke i front på egenhånd. Den unge sveitseren har fortsatt til gode å ta en seier i rundbaneverdenscupen og tenkte at dette var en så god sjanse som noen. Litscher gjorde det beste ut av det og økte ledelsen bakover på sin 29-er-fulldemper. Men så skulle også han oppleve den australske regnskogens lumskheter. En bakhjulspunktering kostet ham mye tid og plutselig var ikke Litscher lenger med i tetstriden.
En ny sveitser tok umiddelbart opp ballen. Mattias Flückiger søker også sin første verdenscupseier og stakk i tet med dødsforakt og en innstilling om at det bare var å gi gass. I utforkjøringene kjørte han fortest av alle. Han doblet hopp som andre pumpet, og tråkket til og med mens han var i lufta for å holde farten høyest mulig.
Men bak hadde Absalon igjen fått opp farten. Den legendariske franskmannen er det nærmeste terrengsykkelsporten kommer Eddy Merckx. Absalon gir ikke bort seiere til verken venner eller fiender. Etter punkteringen passerte han rett gjennom andregruppen med Jose Hermida, Serigo Mantecon, Maxime Marrot og hjemmefavoritten Daniel McConnel som om han tok dem igjen med en runde. Absalon luktet seier og da skal det mye til å få ham av sporet.
Da Absalon med to runder igjen tok igjen lillebror Flückiger tok han seg litt tid til å hvile litt sammen med den unge sveitseren, hvis storebror er Absalons lagkamerat i BMC. Men da det ble ringt i klokka for en runde igjen takket Abasalon for følge. Au revoir, fungerer like bra i Frankrike som i Sveits og Mattias forstod raskt at han måtte se seg fornøyd med andreplassen. Akkurat som han gjorde det i Sør Afrika. Med to seiere av to mulige leder Absalon nå verdenscupen overlegent. Mattias Flückiger følger bak med to andreplasser.
Med seieren i Cairns tok også Absalon sin 28. seier i verdenscupen, like mange som Gunn-Rita Dahle Flesjå og en færre enn legendariske Juliana Furtado. Hvem tangerer Furtado først av Absalon og Gunn-Rita?
37-år gamle Jose Hermida vant VM-gull som junior i Cairns i 1996. Nå 18 år senere var han tilbake med en knallsterk femteplass. Den eneste syklisten i feltet med barends på styret har fortsatt det som skal til for å henge med i toppen. Med to femteplasser på de to første rittene i verdenscupen er det åpenbart at dagene ikke er talte ennå for humørsprederen fra Pyreneene.
Maxime Marrot sikret to franskmenn på pallen ved å te tredjeplassen, mens Daniel McConnell forsvarte den australske mestertrøya bra med en fjerdeplass.
OL-mesteren fra London, Jaroslav Kulhavy viste sterke takter etter kneoperasjonen i vinter. Hans tiende plass er et kraftig varsku foran neste verdenscuprunde på tsjekkerens hjemmebane i Nove Mesto om fire uker. Mye ka skje på den tiden. Da er også Nino Schurter tilbake i terrenget.
Svenske Emil Lindgren ble igjen beste skandinav med en solid 16. plass, imponerende etter fredagens fjerdeplass i sprinten.
Uheldige Litscher klarte å karre seg tilbake til en sjuende plass. Hans nest beste verdenscupplassering i karrieren. Vi vil se mer til ham i løpet av sesongen.
Alle resultatene fra verdenscuprittene i Cairns finner du her.