Lars Forus i Cycleeurope Norge AS (tidligere Øglænd DBS) bekrefter ovenfor terrengsykkel.no at sykkelgiganten nå har valgt en helt ny strategi:
De norske, svenske og danske avdelingene vil heretter utvikle og designe Bianchi-modeller skreddersydd for det nordiske markedet. Det betyr trolig at også svenske Crescent tar samme grep og forsvinner som high-end-navn på terrengsykkelmarkedet, til fordel for den nye felles satsingen.
Cycleeurope har gjennom en lang rekke oppkjøp og fusjoner blitt Europas største sykkelprodusent, og eier blant mye annet norske Øglænd DBS, svenske Monark Crescent, danske Kildemoe - og italienske Bianchi.
Endret Bianchi-logo
Bianchi har en histore tilbake til 1885, og er legendarisk for sine racere i celeste-grønt. Nordiske Bianchi vil få en litt annen logo og en litt annen design enn sine italienske brødre, men skal markedsføres som samme merke.
- Hva er forskjellen på årets DBS Amok og neste års nordiske Bianchi?
- Det er i prinsippet de samme rammene som fortsetter, men selvsagt videreutvikler vi hele tiden produktet. Når vi nå velger Bianchi-navnet, er det for å samordne både produksjon og markedsføring, sier Lars Forus i Cycleeurope.
Intruder fortsetter under 8.000
- Har DBS Amok solgt for dårlig?
- Nei, det er ikke slike grunner til endringen. Det øvre markedet er forøvrig i tilbakegang for hele bransjen. Og vi vil fortsatt videreføre DBS Intruder i prisklassene under 8.000 kroner, understreker Forus.
Svenske Lars Svalin har allerede flyttet til Italia for å lede Bianchis internasjonale satsing derfra, og det antydes at italienernes terrengsykler etterhvert vil bli sterkere påvirket av de nordiske designerne.
- Bianchi er i utgangspunktet ikke et firma som spesialierer seg på terrengsykler, og de har allerede tatt i bruk en ramme som er utviklet i Norden, sier Forus.
Farvel til DBS?
DBS var for inntil få år siden et av Norges sterkeste merkevarenavn. Men konkurransen med asiatiske produksjonskostnader ble for sterk, og i 2000 ble den siste delen av sykkelfabrikken i Sandnes stengt. Bare noen og tredve ansatte er igjen av det som på slutten av 90-tallet var 350 ansatte i sykkelbyen.
I 1990 ble Øglænd DBS kjøpt opp av svenske Monark. I 1996 ble Monark kjøpt av Cycleurope, som produserer over 1,3 millioner sykler årlig fordelt på 10 merkenavn.
I denne sammenhengen er det fristende å sitere fra spalten «Nyheter» på www.dbs.no, der følgende nå ligger på nett under nyhetssaken fra 6. august i år om at DBS Øglænd bytter navn til Cycleeurope:
«Blir det slutt på DBS-sykkelen nå da? - Nei, tvert om. Vi skal i første rekke forsterke merkevaren DBS, og med Cycleurope i ryggen er vi svært godt rustet til å foreta de nødvendig grepene for å øke markedsandelen vår og få gode resultater.
Sitatet er fra direktør Georg L. Rasmussen, som kom til DBS fra markedsavdelingen i Volvo Norge tidligere i år.