21-åringen ble selv overrasket da Atle Kvålsvoll i Team Sparebanken Sør kontaktet ham om en plass på landeveislaget som eies av Thor Hushovd.

– Carl Fredrik Hagen går til Joker, så da dukket det opp noen ledige plasser på Team Sparebanken Sør, sier Bruland, som ikke var vond å be.

Annonse

– Det hadde vært gøy å sykle terreng et år til, men blir også veldig gøy å prøve seg på landeveien. Så da Atle (Kvålsvoll) tok kontakt, var jeg veldig klar for å takke ja. Jeg har lenge hatt en plan om landevei på sikt, så det var veldig gøy at jeg får mulighet allerede nå, sier Bruland.

Les også: Kristiansen til landevei 

Bruland ble nummer to i UltraBirken og deretter nummer 13 i Birkebeinerrittet dagen derpå. Tidligere i sommer vant han spurtoppgjøret om NM-bronsen i maraton foran Eskil Evensen-Lie, som vant Norgescupen i maraton sammenlagt, og O2-talentet, som opprinnelig satset på langrenn, hadde lagt opp til å fortsette terrengsatsingen gjennom Team Milsluker’n også neste sesong.

Les også: Nissen vant Ultrabirken 

Bruland forklarer at han får bedre satsingsvilkår med kontinentallaget enn hva han ville fått ved å fortsette med terreng.

– På Team Sparebanken Sør blir ting tilrettelagt på en helt annen måte enn jeg er vant til, både sportslig og økonomisk. Og jeg er veldig sikker på at å takke ja til tilbudet er det som kommer til å utvikle meg best som rytter, sier han.

Les også: Hagen og Persson spurtet om NM-gullet  

Det meste blir nytt
Han vet imidlertid at det er mye å lære og at det meste blir nytt for ham når han skifter til landevei.

– Petter Theodorsen på laget har jeg konkurrert mot på ski. Ellers kjenner jeg ingen av de andre rytterne. Ellers er det vanskelig å si hva jeg får igjen fra satsingen på ski og terrengsykkel, men jeg har jo nytte av kapasiteten jeg har bygget opp over flere år, sier Bruland.

Han har sin første samling med det nye laget siste helga i oktober. Den går i Grimstad, men Bruland, som kjører for Bærum og Omegn CK, slipper å flytte til Sørlandet for å satse.

– Jeg tror det blir et ganske bra miljø i Oslo, sier han.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.