Frankrikes beste på spansk sykkel

Annonse

Etter at sympatiske Barel forlot Kona i høst har det vært en viss spenning forbundet med hvor han skulle havne. Da TERRENGSYKKEL snakket med ham tidligere i høst jobbet han intenst med å få på plass opplegget for de kommende årene.

Franskmannen fra fjellene ovenfor Nice har vært en av verdens desidert beste utforpiloter de siste årene. Senest i årets VM i Skottland tok han sølv bak Sam Hill. Fabien Barel har vist en egen evne til å prestere i de store mesterskapene. Han er sjelden helt i toppen i verdenscupen sammenlagt, men har tatt medalje i hvert VM han har deltatt i siden Lugano i 2003. I 2006 måtte han se VM-rittet fra sofaen da en New Zealand-tur ble utelukket av skader.

Også foran årets VM sleit han med skade. Et brudd i foten holdt på å sette han ut av spill, men han kom seg ned løypa i Fort William i en del.

Dessverre varte ikke den skadefrie periode særlig lenge. Allerede helgen etter, i verdenscupfinalen i Slovenske Maribor var han igjen uheldig. Brudd i ryggen ble konstatert og Barel måtte bruke høsten og vinteren på å bli frisk.

Med på Subaru-Mondraker får Barel, franskmennene Florent Payet og Damien Spagnolo. Payet tok en åttende plass i årets VM mens Spagnolo kom på 19. Det er liten tvil om Subaru-Mondraker har potensial til å bli et Europeisk storlag de kommende sesongene. Payet kommer fra Ssangyong-Fusion, Spagnolo fra Saab-Salomon

Barels sølvløp fra Fort William

Gulløpet fra Livigno i 2005

Les om andre utfor-overganger foran 2008: