Barel på Subaru/Mondraker

Verdensmesteren i utfor fra 2004 og 2005 annonserte i høst at han forlot Kona etter mange år og topp plasseringer. Nå starter Barel et nytt lag i samarbeid med Subaru og spanske Mondraker.

Sist oppdatert: 14. desember 2007 kl 15.45
Subaru Mountainbike team powered by Mondraker er Fabien Barels nye lag.
Subaru Mountainbike team powered by Mondraker er Fabien Barels nye lag.
Lesetid: 2 minutter

Frankrikes beste på spansk sykkel

Etter at sympatiske Barel forlot Kona i høst har det vært en viss spenning forbundet med hvor han skulle havne. Da TERRENGSYKKEL snakket med ham tidligere i høst jobbet han intenst med å få på plass opplegget for de kommende årene.

Franskmannen fra fjellene ovenfor Nice har vært en av verdens desidert beste utforpiloter de siste årene. Senest i årets VM i Skottland tok han sølv bak Sam Hill. Fabien Barel har vist en egen evne til å prestere i de store mesterskapene. Han er sjelden helt i toppen i verdenscupen sammenlagt, men har tatt medalje i hvert VM han har deltatt i siden Lugano i 2003. I 2006 måtte han se VM-rittet fra sofaen da en New Zealand-tur ble utelukket av skader.

Også foran årets VM sleit han med skade. Et brudd i foten holdt på å sette han ut av spill, men han kom seg ned løypa i Fort William i en del.

Dessverre varte ikke den skadefrie periode særlig lenge. Allerede helgen etter, i verdenscupfinalen i Slovenske Maribor var han igjen uheldig. Brudd i ryggen ble konstatert og Barel måtte bruke høsten og vinteren på å bli frisk.

Med på Subaru-Mondraker får Barel, franskmennene Florent Payet og Damien Spagnolo. Payet tok en åttende plass i årets VM mens Spagnolo kom på 19. Det er liten tvil om Subaru-Mondraker har potensial til å bli et Europeisk storlag de kommende sesongene. Payet kommer fra Ssangyong-Fusion, Spagnolo fra Saab-Salomon

Barels sølvløp fra Fort William

Gulløpet fra Livigno i 2005

Les om andre utfor-overganger foran 2008:

Brendan Fairclough

Matti Lehikoinen

Greg Minnaar

David Vazquez

Jürgen Beneke

Publisert 11. desember 2007 kl 00.00
Sist oppdatert 14. desember 2007 kl 15.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen